Reperul
Eveniment

Cum poți obține cazierul judiciar în lipsa certificatului verde

De săptămâna trecută, accesul cetățenilor în interiorul instituțiilor publice se face doar pe baza certificatului verde, fapt ce poate crea dificultăți în a accesa o serie de servicii publice, cum ar fi obținerea unui cazier judiciar.

Certificatul verde nu atestă doar vaccinarea completă împotriva virusului SAR-CoV-2 sau vindecarea de boala provocată de acest virus, ci și un rezultat negativ al unei testări autorizate PCR sau rapide (însă testul trebuie să fie făcut la centrele specializate sau farmacii, nu din cele care pot fi făcute acasă). Astfel, cei ce doresc obținerea cazierului judiciar pot depune cererea personal sau prin intermediul altei persoane desemnate (împuternicit). În ultimul caz, va fi necesară și o procură notarială.

Cei interesați pot, din toamna anului trecut, să împuternicească și un avocat să depună cererea pentru eliberarea cazierului, dar și pentru ridicarea acestuia.

Cazierul judiciar se obține pe baza depunerii unei cerere la orice unitate ori subunitate de poliție în care funcționează un ghișeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar, fiind necesară și prezentarea unui act de identitate și arată situația judiciară a unei persoane.

Postări asemănătoare

Revista Nautilus a editurii Nemira se relansează sub coordonarea lui Marian Coman

Reperul

Începe Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou (VIDEO)

Reperul

150 de ani de la premiera mondială a operei Aida

Reperul