Reperul
Politic

Cum se reorganizează opoziţia la Brăila. PNŢCD: Pe partea dreaptă nu se construieşte nimic. PNL: Am construi, dar cu cine?

* Schimbul de replici a avut loc între liderul PNŢCD Brăila, Gheorghe Chiru, şi consilierul local PNL Adrian Tabarac în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila*

Partidele de dreapta trebuie să se grupeze pentru a-i putea ţine piept PSD-ului şi a face opoziţie cu adevărat, a declarat, aseară, într-o intervenţie telefonică la emisiunea „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, Gheorghe Chiru, preşedintele filialei PNŢCD Brăila. „Pe partea dreaptă nu se construiește nimic, din păcate. Nu mă refer numai la nivel local. Nu se construiește începând cu cei din vârful politicii românești. În plan local, am venit cu o propunere să ne regrupăm, să construim o alianță, să venim cu o alternativă la ceea ce înseamnă PSD-ul local. (…) Din păcate, încercările timide de până acum s-au soldat cu un eșec. (…) Nici la București n-ar fi fost greu, nici în teritoriu. Din păcate, există orgolii, sunt interese mărunte”, a afirmat liderul PNŢCD Brăila la „Deschide Lumea”.

O replică a venit imediat din tabăra liberală. Adrian Tabarac (foto), consilier local PNL Brăila, aflat în platoul emisiunii, a explicat că PNL ar reconstrui dreapta, dar la nivel local nu prea are cu cine. „Discutăm despre două lucruri total diferite: una este reconstrucția dreptei la nivel național, și PNL are toată deschiderea pentru o reclădire a dreptei politice cât mai unită, și alta este la nivel local, unde PNL este cam singur. La Brăila avem PMP, care susține actuala administrație PSD la Consiliul Județean, avem PND, care este de aceeași parte a baricadei. Din păcate, PNȚCD nu are reprezentare în Consilii, dar PNL este întru totul deschis și nu cred că a existat vreo reticenţă în a dori coagularea dreptei. Istoria ne-a învățat că doar împreună am putut câștiga alegerile în România”, a declarat consilierul local PNL.

Postări asemănătoare

Vasile Varga: Guvernanții acționează din nou pompieristic

Reperul

O. Atanasiu(PNL Galați): La PNL Galați, vot unanim pentru alianța PNL-USR

Sorin Rugină

VIDEO: PNL și-a lansat la Galati candidații pentru Parlamentul European

Maria Vlad Romaniţă