Reperul
Administratie Braila

CUP Dunărea va monta pluviometre ca să măsoare cantitatea de precipitații din Brăila

* În baza datelor culese de angajații companiei se va calcula factura pentru apa meteo * Liberalii spun că cetățenii nu au nicio garanție că măsurătorile vor fi corecte *

Din nou scandal în Consiliul Judeţean Brăila pe tema modificării Regulamentului Serviciului de Alimentare cu Apă și de Canalizare al CUP Dunărea Brăila. De această dată, motivul nemulțumirii consilierilor aflați în opoziție a fost modul în care își propune CUP Dunărea să afle cantitatea de precipitații pe care o va folosi la facturarea apei pluviale.

Dacă până acum se folosea cantitatea de precipitații raportată de ANM pentru municipiu pe luna anterioară, acum CUP Dunărea vrea să instaleze pluviometre în municipiu și în județ, care vor fi citite de către angajații companiei, iar datele culese vor fi apoi folosite la calcularea facturii pentru populație.

Consilierul județean PNL Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila, a atras atenția că nu există nicio garanție că datele transmise de angajații CUP Dunărea vor fi corecte, mai ales că nimeni altcineva nu va avea acces la ele, pentru verificare. „Deci asta înseamnă că în cadrul CUP Dunărea se va putea crea un compartiment, un serviciu care să determine cantitățile de apă de ploaie. Cum se vor determina astea? Pentru că acolo, la ANM, există o statistică, pe lege. Propunerea mea este ca această modificare să nu producă efecte, în sensul în care să nu poată CUP Dunărea măsura cu pluviometrul, cu aparatură de specialitate, cantitatea de apa căzută în municipiu, pentru că ar însemna o cheltuială prea mare pentru companie și ar însemna rezultate care pot fi contestate și vrem să eliminăm chestiunile astea relative”, a punctat Dănăilă.

În ciuda obiecțiilor PNL, proiectul a fost aprobat.

Postări asemănătoare

Poliția Locală începe, mâine, controalele de Mărțișor. Amenzi pentru comercianţii ilegali

Maria Vlad Romaniţă

Investiție finalizată la Spitalul de Pneumoftiziologie

Reperul

Dragomir, despre asocierea cu Galațiul: Orgoliile nu trebuie să mai primeze – VIDEO

Reperul