Reperul
Administratie Eveniment Galati Galati Social

Cursuri suspendate în patru unități de învățământ din Galați care nu au căldură

* Cursurile vor fi reluate abia după ce instalațiile de încălzire vor deveni funcționale *

Cursuri suspendate în mai multe unități de învățământ din Galați. Asta din cauza faptului că școlile nu au fost încă racordate la gaze, astfel încât să se poată furniza agent termic în sălile de curs. În această situație sunt o școală generală și trei licee. Lucrările de racordare la gaze sunt în plină desfășurare, așa că este posibil ca situația să se remedieze în unele unități de învățământ. Cu toate acestea, cel puțin două săptămâni, elevii din unele școli vor învăța în frig, cu ore scurtate, iar alții vor sta acasă.

Încă de săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar Galați le-a recomandat celor 17 unități de învățământ care nu aveau căldură să scurteze programul de lucru. Situația s-a agravat însă și din cauza faptul că temeperaturile au scăzut brusc. Așa că unii directori de școli au decis să suspende cursurile până când racordul la gaze va fi efectuat, iar centralele vor fi funcționale pentru asigurarea agentului termic în clase.

O astfel de decizie a fost luată la Școala Generală Nr. 17 din Galați, acolo unde elevii au învățat în frig o săptămână întreagă. ,,Era prea frig pentru elev, așa că s-a luat decizia de a suspenda cursurile. Nu am vrut să punem copiii în pericol”, a precizat Anca Barbu, directorul Școlii Nr. 17 Galați.

În unitățile de învățământ în care există și internate, directorii au decis ca elevii să rămână acasă pentru a nu se îmbolnăvi. Așa s-a întâmplat la Liceul Tehnologic “Traian Vuia”, unde cei 80 de elevi care sunt cazați acolo stau acasă. Nici în liceu nu se învață, orele fiind suspendate tot din cauza lipsei de căldură.

Primăria Galați speră să rezolve situația cât mai repede, astfel încât toate școlile din Galați să își poată folosi centralele proprii. Șase unități de învățământ au fost branșate între timp, iar șase mâine seară, cel târziu.

Postări asemănătoare

Lege modificată

Maria Vlad Romaniţă

Gălățean reținut după ce și-a răpit copilul

Maria Vlad Romaniţă