Reperul
Eveniment Politic

Dacian Cioloș a demisionat de la conducerea USR

A fost cutremur pe scena politică, după ce președintele USR, Dacian Cioloș, și-a anunțat demisia din fruntea partidului pe care l-a condus doar patru luni.

”Partidul USR este în continuare o alternativă pe scena politică din România, o alternativă la extremism. Am decis să demisionez din poziția de președinte, rămân în continuare în partid, un membru de partid și voi căuta în continuare cu ceilalți colegi care cred că acest partid, pentru a avea un viitor și eu cred că trebuie să aibă un viitor, are nevoie de împrospătare, are nevoie de reconectare la societate, are nevoie de curajul de a-și recunoaște limitele pe care trebuie să le depășească în perioada următoare”, a declarat Dacian Cioloș.

Demisia lui Cioloș nu a rămas fără ecou în teritoriu. Președintele USR Galați, senatorul Andrei Postică, este de părere că USR a atins maturitatea politică pentru a trece și peste acest moment neașteptat, generat de demisia lui Dacian Cioloș.

”Acesta este un moment dificil pentru partidul nostru, fără tăgadă. Astfel de momente ajută, însă, la întărirea construcției politice din care facem parte și ne învață să fim alături la bine, dar și la greu. USR a mai trecut prin astfel de momente. După 2017, cu toate că plecarea lui Nicușor Dan a fost un moment dificil, am reușit să ne mobilizăm. În 2018, strângeam un milion de semnături pentru Fără Penali în Funcții Publice.  În 2019, la Europarlamentare, am reușit să primim două milioane de voturi. Toate acestea au făcut parte din procesul de zidire, de maturizare a partidului. USR a fost dintodeauna o construcție vie, într-o continuă formare, în care schimbul și dezacordul de idei au stat drept fundamente a ceea ce suntem și ceea ce am promis că vom fi: neancorați în trecut, deschiși la schimbare, a conchis președintele USR Galați, senatorul Andrei Postică.

Silviu Zinica, singurul primar USR din județul Galați, a recunoscut pentru Reperul.ro că este un moment dificil, dar pe care speră să-l depășească în scurt timp, împreună cu echipa din care face parte.

”Nu e primul moment dificil prin care trece USR-ul, ca partid. De fiecare dată am reușit să ne regrupăm. Am dovedit că suntem capabili să punem colegialitatea și dorința de a schimba România în bine, mai presus de propriile orgolii. Rămânem, împreună, aceiași oameni dornici să dovedească faptul că, în fiecare comunitate condusă de USR, punem preț pe interesul cetățeanului. Indiferent de structura interioară a partidului, noi, cei din USR, ne ținem promisiunile”, a declarat Silviu Zinica, primarul comunei Smârdan.

Daniel Zinica, președintele organizației municipale USR Galați este optimist și crede că USR poate trece peste momentul dificil în care se află acum.

”Trăim un moment care nu defineşte viitorul USR. Am încredere că fiecare moment poate fi depăşit şi ştiu, cu certitudine, că voi continua să rămân acelaşi, indiferent de episoadele trecute, prezente sau viitoare. (…)Un moment de cumpănă nu mă poate descuraja. Este ceea ce voi continua să fac, şi de acum înainte voi rămâne vocea gălățenilor în Consiliul Local, voi dialoga şi voi găsi soluţiile de care oraşul nostru are nevoie”, a precizat pentru Reperul.ro Daniel Zinica.

Postări asemănătoare

Cum vom vota primarul in 2020?

Sorin Rugină

Preşedintele PNL Brăila: La CUP Dunărea, sub guvernarea PSD și cu acceptul tacit al primarului Dragomir, jaful este generalizat

Reperul

(VIDEO) Dan Nica: “O parte dintre problemele pe care le avem sunt din cauza lui Ludovic Orban”

Reperul