Reperul
Alegeri Politic

Dacian Cioloș este noul președinte USR PLUS

Dacian Cioloș a fost ales, vineri seara, în funcția de președinte al USR PLUS, în urma alegerilor desfășurate în cadrul partidului. Voturile membrilor USR PLUS, în turul al doilea, au fost exprimate online.

În urma scrutinului din interiorul partidului, Dacian Cioloș a obținut 19.603 voturi (50,9%) față de 18.908 voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna.

După primul tur, încheiat pe 23 septembrie, au rămas în competiţie copreşedinţii Dan Barna și Dacian Cioloş ultimul având un avans de două procente.

Proaspăt ales președinte al USR PLUS, Cioloș a declarat că formațiunea pe care o conduce trebuie să-și propună câştigarea alegerilor prezidenţiale şi a celor locale şi parlamentare. Cioloș a mai adăugat după anunțul victoriei că după ce va fi ales noul Birou Național al formațiunii politice, va putea stabili strategia de negociere de după moțiunea de cenzură. El exclude în continuare cooperarea cu premierul Florin Cîțu și spune că ”toate variantele sunt pe masă”. Totodată, Cioloș nu vrea să ocupe o funcție în Guvern, spunând că se va ocupa de partid.

Postări asemănătoare

PSD Galați | Senatorul Nicolae Marin a demisionat din partid

Reperul

Fostul premier Mihai Tudose a părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta

Reperul

Sediul USR Galați, vandalizat

Reperul