Reperul
Politic

Dacian Cioloş la Galați: Sper ca lupta anticorupţie să nu fie afectată de revocarea lui Kovesi de la DNA

* Dacian Cioloș, președintele fondator al Mișcării România Împreună, vrea organizarea unui referendum pe tema anticorupţiei *

Dacian Cioloş, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, a participat, luni, la Galaţi, la o dezbatere realizată de Platforma România 100 împreună cu comunitățile locale RO100 Galați și RO100 Curățăm Galațiul. Dezbaterea face parte dintr-un proiect amplu de consultare națională pentru viitorul țării: “Întrebăm România Împreună”.

,,Aceste dezbateri, care au loc în toată ţara, ne ajută şi pe noi deoarece pregătim programul politic al viitorului partid Mişcarea România Împreună şi dorim ca acel program  să reflecte şi aşteptările oamenilor, nu doar ideile pe care le avem noi “, a spus  Dacian Cioloş.

Cioloș ia în calcul un referendum

Revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție nu ar trebuie să afecteze lupta anticorupţie, dar oamenii au nevoie de ceva mai mult decât ieşiri în stradă, spune Cioloş, care ia în calcul un referendum.

,,Cred că este important să ne gândim în ce mod putem declanşa un referendum pentru ca oamenii să poată să vină să spună ce părere au despre felul în care decurge sau nu lupta împotriva anticorupţiei în România nu doar ieşind în stradă disperaţi şi frustraţi, ci folosind şi instrumente constituţionale. Important este ce vom face de acum înainte deoarece eu consider că sunt ultimele zvâcniri ale celor care de un an şi jumătate au o problemă cu justiţia şi încearcă să o atace. Evident că într-un stat de drept deciziile Curţii Constituţionale trebuiesc respectate. Însă credem că e nevoie să dăm un semnal clar că trebuie să punem sistemul juridic şi Constituţia în situaţia pentru ca astfel de situaţii imposibile pentru un preşedinte să nu se mai întâmple.  Eu sper ca lupta anticorupţie să nu fie afectată de această revocare pentru că  eu ştiu că la Direcţia Naţională Anticorupţie există mulţi oameni verticali, profesionişti care, sper eu, să nu se lase intimidaţi şi şi vreau să le transmit că şi oamenii din stradă, şi forţele politice sunt alături de ei pentru ca ei să îşi facă treaba în mod independent şi profesionist. Vreau să îi mulţumesc Laurei Codruţa Kovesi pentru ce a făcut şi pentru că a rămas demnă până la capăt”, a mai spus Dacian Cioloş.

Preşedintele Mişcării România Împreună a mai spus că, alături de colegii din USR, va căuta modalităţi pentru a opri punerea în aplicare a codurilor.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Cristina Prună (USR): „Soluția este reducerea cheltuielilor bugetare”

Reperul

Stelian Tănase: Dacă mâine s-ar lua o decizie că facem Romexit, cum am auzit niște idioți politici formulând, lumea iese în stradă

Sorin Rugină

(VIDEO) G. Scarlat (senator PNL Galați), despre candidatura lui E. Hellvig: ”Eu cred că asta va fi formula cu care vom intra în 2024”

Reperul