Reperul
Politic

Dan Barna la Realitatea TV Galați-Brăila: Parteneriatul public-privat este eterna idee a statului român incompetent care vrea să-i aducem pe alții să muncească pentru noi

* Liderul USR a criticat dur incapacitatea Guvernului PSD-ALDE de a atrage fonduri europene pentru a construi autostrăzi în România *

Președintele USR, Dan Barna, a criticat în termeni duri incompetența și incapacitatea guvernării PSD-ALDE de a accesa fondurile europene existente pentru marea infrastructură. Liderul USR a precizat că, în loc să folosească finanțările disponibile de la Uniunea Europeană, statul român bate monedă pe parteneriatul public-privat.

„Este cea mai reprezentativă dovadă a incompetenței. Sunt câteva țări în lume, Austria e fruntașă, care știu cum se fac autostrăzile. Autostrăzile nu se fac schimbând miniștrii Transporturilor precum periuța de dinți, o dată la două luni. Autostrăzile se fac construind o companie sau construind un vehicul juridic în coordonarea statului unde angajezi prin concurs internațional niște profesioniști care, timp de 10-15 ani, au obiectivele foarte clar stabilite pentru proiectele acelea. Asta se numește management de proiect asumat, integrat în sistemul public. Acest mecanism nu există. L-au readus pe domnul Neaga, care a reușit să mai îngroape câteva proiecte de autostrăzi anterioare. E din nou coordonator, ceea ce este ridicol, este o bătaie de joc la adresa cetățenilor români. Punând astfel de oameni care habar n-au cum să facă un astfel de proiect, nu trebuie să fie vreo surpriză că tot ceea ce avem pe infrastructură sunt conferințe unde se distribuie șepci și brelocuri cu stick USB. Ideea că faci un parteneriat public-privat este eterna idee a statului român incompetent care crede: să-i aducem pe alții și să muncească pentru noi, lasă că nu suntem în stare să folosim resursele pe care le avem din fonduri europene, că nu vrem să ne asumăm decizia de a crea aceste companii de investiții”, a afirmat Barna la Realitatea TV Galați-Brăila.

Președintele USR a mai spus că Dacian Cioloș crease o companie pentru infrastructură, pe model occidental, în perioada în care a fost premier. Proiectul a fost, însă, îngropat de social-democrați, după venirea acestora la putere. „La finalul guvernării Cioloș, Compania pentru Infrastructură era creată juridic, trebuiau doar angajați oameni și să înceapă să facă lucrurile. Au desființat compania, în loc să angajeze oameni!”, a spus Dan Barna.

Emisiunea înregistrată poate fi urmărită pe reperul.ro.

Postări asemănătoare

Nica, sfat pentru Pucheanu și Fotea: Să nu se împiedice!

Sorin Rugină

PNL Brăila, către Francisk Chiriac: Încetați cu minciunile și treceți la treabă!

Reperul

SCENARIU: “PICU SĂ FACĂ FIGURAȚIE LA PRO ROMÂNIA, SĂ NU-L ÎNCURCE PE PUCHEANU”

Sorin Rugină