Reperul
Eveniment

Dan Nica, europarlamentar PSD: “Avem nevoie de măsuri dure pentru protejarea industriei europene”

Dan Nica, șeful delegației române în grupul europarlamentar al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), a criticat astăzi în plenul Parlamentului European importurile de alimente, în special fructele și legumele din țările non UE, din cauza nivelului mare de pesticide: “sunt mulți fermieri care-și văd afacerile puse în pericol, sunt oameni care-și vor pierde locurile de muncă. Punem în pericol securitatea alimentară a UE. Vreau să văd în acest consiliu că sunt luate măsuri pentru interzicerea importurilor din țări din afara UE, produse care nu respectă standardele europene. Vorbim despre cereale, fructe, legume care sunt pline de pesticide, unele dintre ele sunt modificate genetic. Punem pe butuci agricultura UE, agricultura României, dar, în special, vom otrăvi cetățenii europeni cu aceste produse toxice”.

Europarlamentarul PSD a mai subliniat, în cadrul aceleiași intervenții, că se impun măsuri dure privind importurile de produse siderurgice din țările care nu fac parte din Uniunea Europeană, pe motiv că nu respectă standardele de mediu. “Opriți importurile din statele care nu sunt membre ale UE de produse siderurgice, oțel, aluminiu, ciment și îngrășăminte chimice pentru că aceste țări nu respectă niciun standard de mediu, creștem emisia de CO2 și în felul acesta  dăm o lovitură grea industriei europene”, a declarat Dan Nica.

Declarația europarlamentarului gălățean a fost completată de Maros Sefcovic, Vicepreședinte Executiv al Comisiei Europene: “eu cred că niște companii durabile, care au o amprentă reduse de carbon, care-și tratează echitabil lucrătorii trebuie să fie recompensate pentru eforturile lor și să nu fie aruncate într-o competiție neechitabilă cu alternative ieftine (). Trebuie să dăm un impuls acelor companii care sunt responsabile, care promovează modelul social european. Trebuie să combatem acele produse care vin de la companii ce folosesc prețuri de dumping”.

Postări asemănătoare

Tăriceanu, la Galați, în ziua protestului #șîeu: Ritmul de construcție a autostrăzilor în România a fost unul inacceptabil de lent

Maria Vlad Romaniţă

Viscol generalizat pe DN 2B şi pe DN 22, în judeţul Brăila

Reperul

(VIDEO) Razie în restaurante și piețe

Maria Vlad Romaniţă