Reperul
Administratie Braila Interviu Politic

Dan Nica (europarlamentar PSD): ”Eu nu m-am certat niciodată cu Mihai Tudose”

Neînțelegerile dintre autoritățile din Galați și Brăila au dispărut și acum nu numai că nu mai există disensiuni, ci chiar colaborează. Se pare că ”săbiile au fost băgate în teacă” la Bruxelles, acolo unde Dan Nica și Mihai Tudose,  cei doi europarlamentari care reprezintă cele două județe vecine, au stabilit să dezvolte această zonă.

”Eu nu m-am certat niciodată cu Mihai Tudose. A existat o chestiune între Galați și Brăila, dar noi fiind la Bruxelles, amândoi, am zis: hai să terminăm povestea asta pentru că ne «joacă» pe fiecare dintre noi. Când e o chestie despre Brăila mi se spune mie, în ideea că noi doi ne vom certa, când e o chestie despre Galați ți se spune ție. Din momentul acesta intrăm numai pe proiecte (…). Dacă un proiect se face în Brăila este extrem de important pentru Galați, dacă se face în Galați este important pentru Brăila. Acesta este secretul. Nu mai contează unde se face fizic. (…) Le-am arătat și colegilor din țară ce înseamnă când sunt două voci, două municipii, două consilii județene, parlamentari împreună”, a declarat la Reperul TV, europarlamentarul social-democrat, Dan Nica.

Iar dacă la Bruxelles se stabilesc strategiile, în teritoriu, la Galați și Brăila, proiectele sunt atrase și gestionate de către primarii celor două orașe și de către președinții consiliilor județene.

”Eu și cu domnul Tudose ne ocupăm de desemnarea liniilor strategice de dezvoltare a regiunii noastre, Galați-Brăila, și de rezolvarea problemelor care ar putea să apară în derularea imediată, în rest, toată partea operațională o fac: Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, iar la Brăila, Viorel Dragomir, primarul de acolo și Francisk Chiriac, președintele CJ Brăila. Ei sunt cei care gestionează, fac proiectele și se ocupă de ele”, a mai subliniat la Reperul TV, europarlamentarul Dan Nica, președintele PSD Galați.  

Postări asemănătoare

Certificatele de urbanism în municipiul Brăila se pot obține on-line începând de astăzi

Reperul

Ionuț Pucheanu a fost ales președintele PSD – municipiul Galați

Reperul

Cîțu, întâmpinat cu huiduieli la Galați

Maria Vlad Romaniţă