Reperul
Politic

Dănăilă: Angajații CUP Dunărea, amenințați și puși să plătească neregulile găsite de Curtea de Conturi

* Președintele PNL Brăila afirmă că cei din conducerea CUP Dunărea nu fac decât să se răzbune pe angajați pentru propria lor incompetență *

Noi acuzații grave la adresa conducerii Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila. Liberalii brăileni spun că angajații companiei ar fi fost puși să plătească din propriile buzunare pentru neregulile descoperite de Curtea de Conturi, care au fost transformate în amenzi și penalizări, iar cei care au refuzat ar fi fost amenințați cu concedierea. Aceste aspecte au fost făcute publice de către președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, în cadrul unei conferințe de presă. Liderul PNL Brăila afirmă că un astfel de gest din partea unui director de instituție publică, girat tacit de capii administrației publice locale, este unul de maximă iresponsabilitate și incompetență și denotă doar că cei de la conducere vor să se răzbune pe angajați.

“Cel mai recent scandal din interiorul CUP Dunărea se referă la faptul că o serie de angajați din cadrul companiei au fost somați și obligați să plătească din salariul lor sume de bani de peste 400-500 lei lunar, pentru acoperirea unor deficienţe găsite de auditul intern, de Curtea de Conturi și care s-au transformat în penalități, amenzi, stopaje împotriva societății. Au fost chemați oamenii zilele trecute și li s-a adus la cunoștință că, dacă nu sunt de acord să cotizeze cu o sumă stabilită de conducerea societății – în speță, de domnul director Mangiurea -, li se va desface contractul de muncă. Prin diferite mijloace au fost amenințați că vor fi dați afară. Deci ori plătesc acești bani, ori sunt dați afară. Și mă întreb: unde este responsabilitatea directorului, unde este responsabilitatea primarului că, într-un moment extrem de delicat pentru companie, în care se încearcă rezolvarea unor probleme de fond, să vii cu astfel de măsuri împotriva propriilor angajați, când, știm foarte bine, Curtea de Conturi lasă măsuri împotriva celor vinovați de o chestiune pe care ei o constată; nici într-un caz nu puteau cei de la Curtea de Conturi să lase împotriva tuturor angajaților anumite măsuri. Măsurile sunt împotriva conducerii și sunt obligatorii a fi duse la îndeplinire de conducerea societății. Este un nou abuz din partea conducerii societății CUP Dunărea, care încearcă, prin aceste măsuri, să se răzbune pe angajați – ceea ce este ilegal. Și deja zona administrativă începe să treacă în zonă penală”, a declarat liderul PNL Brăila.

Alexandru Dănăilă a adăugat că acest abuz împotriva angajaților trebuie să înceteze, la fel cum trebuie să înceteze și “abuzul împotriva cetățenilor municipiului Brăila care consumă apa furnizată de CUP Dunărea”.

Postări asemănătoare

SCENARIU: “PICU SĂ FACĂ FIGURAȚIE LA PRO ROMÂNIA, SĂ NU-L ÎNCURCE PE PUCHEANU”

Sorin Rugină

Parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”

Reperul

Antoneta Ioniță: De dragul lui Liviu Dragnea și numai pentru interesul lui personal, PSD pune într-un real pericol statutul României în UE

Reperul