Reperul
Administratie Braila Politic

Dănăilă: Brăila a rămas fără 15 milioane de euro din buget în doi ani, iar primarul stă cu capul la cutie

 * Liderul liberalilor brăileni afirmă că PSD își dezavantajează la buget chiar și propriii primari, în goana de a cheltui banii publici pentru câștigul apropiaților lui Dragnea *

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, atrage atenția că PSD nu știe cum să mai facă astfel încât să cheltuie cât mai mulți bani de la bugetul de stat, în beneficiul lui Dragnea și al apropiaților săi. Liberalul brăilean afirmă că, în goana după banii publici, Dragnea și acoliții își dezavantajează chiar și propriii primari. Dănăilă a dat exemplu bugetul municipiului Brăila care, spune el, în doi ani s-a micșorat cu aproximativ 15 milioane de euro, punându-l pe primarul Marian Dragomir în poziția de a spune că nu are bani pentru a face anumite investiții.

„Este o bătaie de joc la adresa românilor și asta este doar la comanda șefului PSD, a lui Liviu Dragnea, care nu face altceva decât să-și urmărească obiectivele personale, să vină cu tot felul de minciuni în încercarea de a acoperi găurile din buget. Deja anul 2019 este viciat în ceea ce privește posibilitatea primăriilor și a consiliilor județene de a investi în proiecte noi, pentru că luna ianuarie a trecut, luna februarie va trece până se vor aproba bugetele și probabil, undeva la sfârșitul lunii martie, primăriile vor putea aproba bugetele locale. Deci deja trei luni sunt pierdute. An de an, cei de la PSD fac modificări, astfel încât acest buget să stea în pixul unor oameni care sunt apropiați ai lui Dragnea și care să poată influența rezultatele electorate. Am intrat în an electoral, lucrurile încep să devină tensionate. Anul acesta ajungem în situația în care bugetele să fie împovărate de niște cheltuieli, pe care în mod normal le făcea statul român. În cifre reale, aceste cheltuieli vor crește presiunea pe bugetul local. Noi estimăm între 3 și 5 milioane de euro, bani cheltuiți de bugetul local. Și uite cum a reușit PSD-ul în doi ani de zile să diminueze bugetul unui oraș ca Brăila cu aproape 15 milioane de euro. Ce mă miră e că domnul primar Dragomir nu comentează în niciun fel, stă cu capul la cutie, așteaptă să primească ce-o fi și totul e bine și frumos și la sfârșit va zice că nu-s bani să facem investiții. Asta ni s-a spus când am venit cu un proiect, a zis că nu sunt bani, dar el nu face nimic pentru a sustine poziția Brăilei, asta se întâmplă la Brăila și așa tratează primarul Dragomir posibilitatea de a atrage mai mulți bani pentru investiții la Brăila”, a declarat liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Postări asemănătoare

Gălățenii își pot plăti, de luni, taxele și impozitele locale

Reperul

Finanțare europeană pentru modernizarea porturilor Galați și Brăila

Reperul

Gospodărire Urbană a angajat muncitori din Bangladesh

Reperul