Reperul
Administratie Braila Politic

Dănăilă: Despăgubirile solicitate de Primărie pentru blocarea lucrărilor la Calea Galați sunt praf în ochii brăilenilor

* Liderul PNL Brăila a subliniat că strada este în continuare nefinalizată și că este posibil să se piardă și finanțarea obținută pentru reabilitarea acesteia *

Şansele ca Primăria Brăila să primească cele 28 de milioane de lei, bani solicitați în instanță drept despăgubiri pentru prejudiciul de imagine cauzat de blocarea lucrărilor la Calea Galați, sunt aproape zero. Asta consideră liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care a declarat recent, în cadrul unei conferințe de presă, că, de fapt, cu acest proces împotriva firmelor Telor Invest și Teloxim Con, primarul municipiului Brăila, socia-democratul Marian Dragomir, nu vrea decât să abată atenția cetățenilor, să le arunce praf în ochi, pentru ca aceștia să nu mai vadă cruda realitate, și anume că strada e în continuare nefinalizată și că e posibil să se piardă și finanțarea de 3 milioane de lei obținută pentru reabilitarea ei.

“Primăria a ajuns să dea în judecată firma respectivă pentru niște despăgubiri astronomice care, din punctul meu de vedere, nu fac altceva decât să stârnească un scandal în jurul acestui subiect și să uităm cu toții care sunt, de fapt, problemele în această zonă. Strada nu a fost terminată, este posibil să pierdem finanțarea pentru această stradă și primarul vrea acum despăgubiri… Va fi imposibil să obțină despăgubirile alea, atât timp cât ei nu au fost în stare să obțină rezilierea contactului, când contractantul nu-și respectase obligațiile! Cum o să reușești să obții niște sume exorbitante? Alea sunt doar praf în ochi! (…) Pe această stradă s-a intervenit cu bani din contractul de plombări străzi din municipiu și reparații carosabil, ceea ce din punctul nostru de vedere este o ilegalitate”, a declarat Dănăilă.

Acesta a mai punctat faptul că, de fapt, Calea Galați este încă în “administrarea” constructorului, singurul care putea autoriza orice altă persoană fizică sau juridică să desfășoare lucrări acolo și că faptul că Primăria, la solicitarea IPJ Brăila, a autorizat alte lucrări acolo este o mare greșeală. “Nu avea voie Primăria să deconteze lucrări de refacere a carosabilului pentru un amplasament predat către un alt constructor și neprimit înapoi la Primărie. Din nou facem o greșeală, ca să astupăm o altă greşeală”, a adăugat liderul liberalilor brăileni.

Postări asemănătoare

Parlamentarii PNL de Brăila nu au votat “bugetul rușinii naționale”

Reperul

Sistemul public de sănătate nu va face față concurenței dacă Ordonanța pentru spitalele private va fi adoptată fără condiții!

Reperul

Dan Nica susține ideea alegerilor anticipate

Maria Vlad Romaniţă