* Chiar şi social-democratul Aurel Simionescu admite că directorii societăţii nu reușesc să se pună de acord asupra unei singure variante pe care să o susțină public *
Situația actuală în care se găsește Compania de Utilități Publice „Dunărea” Brăila este cauzată de haosul care domnește la nivel de conducere. Aceasta este părerea președintelui PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care crede că, de fapt, totul a pornit de la faptul că, încercând să se îndrepte o greșeală, s-a făcut o serie de alte greșeli, din care șefii companiei nu mai știu cum să iasă, de aceea și ies în public cu declarații contrare.
„Faptul că ai făcut o greșeală pe care încerci să o îndrepți cu o altă greșeală, îți dai seama de ea și începi să faci o altă greșeală, ca s-o întorci pe cealaltă și pe cea de dinainte, nu te duce decât într-o zonă în care scapi hățurile și pierzi controlul asupra companiei. Iar declarațiile sunt doar 1-2% din ceea ce se întâmplă cu adevărat în companie. Contractul de furnizare, regulamentul în vigoare astăzi, caietul de sarcini aprobat de ADI, astăzi sunt aplicate discreționar, în funcție de tipul de client, în funcție de localitatea din județ și în funcție de situația de locuire, colectivă sau individuală – adică cei de la bloc, colectiv, da, la cei individuali, nu; la cei din municipiu, că sunt mai mulți, da la unii, nu la alții. Deci astea sunt niște abuzuri. Iar ultimele declarații încearcă, într-un fel sau altul, să acopere niște greșeli, dar fac altele. Se contrazic pentru că n-apucă să vorbească, lucrurile se desfășoară cu o dinamică crescută și ei ajung să spună prostii”, a punctat liberalul într-o conferință de presă.
La rândul său, președintele executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, recunoaște că directorii CUP Dunărea par să nu reușească să se pună de acord asupra unei singure variante pe care să o susțină public, însă afirmă că de vină pentru această situație ar fi faptul că aceștia nu au discutat serios, aplicat și periodic despre situație, dar că, imediat ce o vor face, situația va fi stăpânită.
„Sunt convins că situația poate fi stăpânită, deci nu se pune problema de a putea sau a nu putea fi stăpânită. Ideea este că informațiile care rezultă și modalitatea lor de valorificare să fie una coerentă și corectă pentru toată lumea. (…) Colegii noștri de la CUP Dunărea trebuie să se așeze dimineața sau seara la o masă și să-și discute problemele, ca să nu mai aibă păreri diferite despre lucruri care sunt extrem de cuantificabile și clare. Deci nu discutăm acum dacă plouă mai mult sau mai puțin, ci despre cantitatea respectivă. Nu discutăm despre cum arată factură, că-i albă, că-i verde, că-i roșie, discutăm despre conținutul acelei facturi. Nu are importanţă că unul exprimă o părere economică, că altul exprimă o părere managerială sau una juridică, discuțiile sunt extrem de clare, de cuantificabile și nu poți să ai păreri diferite în legătură de cum arată o factură. Sau nu poți să nu spui că apa de ploaie se facturează în orașele în care avem canalizare, că le știm pe alea care au canalizare. Aici cred că e o disfuncționalitate”, a precizat Simionescu într-o conferință de presă.