Reperul
Social

Daruri de la jandarmii gălățeni pentru o fetiță refugiată

Anya este o fetiță în vârstă de 8 ani, refugiată din Ucraina împreună cu mama și surioara ei. Încă din 16 martie  locuiesc în comuna Independența, din județul Galați, la Andrei și Maria, doi români cu sufletul mare a căror casă  a devenit acasă pentru Anya, Vika și mama lor. Au reușit să plece atunci când s-a închis orașul Odessa, chiar cu ultimul autobuz și au trecut vama în România pe la Isaccea. 

Urmărind postările pe social media a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Galați, asociație implicată în sprijinirea refugiaților din Ucraina, Anya a văzut cum un copil a primit din partea veteranilor gălățeni o păpușă. Le-a scris un mesaj și i-a întrebat dacă au și pentru ea o păpușă.

”Conducerea asociației ne-a arătat mesajul, iar noi, jandarmii gălățeni, am decis să îi facem o surpriză Anyei. Am pus mână de la mână și am ales pentru ea păpuși, jocuri de atenție și o sacoșă de dulciuri, iar astăzi ne-am deplasat în comuna Independența. Fetița se afla în curte și nu înțelegea ce se întâmplă, însă mama ei i-a explicat că jandarmii din Galați au văzut mesajul ei și au venit să îi aducă darurile dorite. După ce și-a depășit momentul de timiditate, Anya a îmbrățișat fiecare jandarm și le-a mulțumit pentru darurile primite. Ne-a promis  că se va juca și cu surioara ei, dar va avea grijă să nu pună mâna pe jucării care nu sunt pentru copiii mici.
Pentru noi a fost un moment emoționant și ne-am bucurat că am putut să aducem un strop de bucurie și normalitate în sufletul unui copil”, a declarat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Postări asemănătoare

Începe Festivalul internațional de folclor

Reperul

Petrecăreți amendați de jandarmii gălățeni

Maria Vlad Romaniţă

Olimpicii gălățeni, premiați de combinatul ArcelorMittal și de șantierul naval Damen

Reperul