Reperul
Social

Daruri de la pompieri pentru copiii defavorizați

* Lucrătorii ISU Galați le-au oferit produse copiilor de la Centrul de Plasament nr. 3 * De asemenea, pompierii au donat sânge și le-au dăruit bonurile primite copiilor nevoiași din Măstăcani *

În acord cu principiile și valorile armei pompierilor pe care o reprezintă şi cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au trecut pragul Centrului de plasament nr. 3 Galaţi pentru a le dărui diverse produse copiilor rezidenţi. În semn de solidaritate pentru semenii aflați în suferință şi pe care, prin prisma meseriei, pompierii au ocazia să îi cunoască zilnic, salvatorii gălăţeni au donat un strop de viață. Ei au înțeles că pot salva nu numai prin diversele misiuni la care sunt solicitaţi, ci la o altfel de misiune salvatoare – actul benevol al donării de sânge. În primele zile ale Săptămânii Mari, s-au alăturat iniţiativei „Donează sânge, fii erou!”, derulată de Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, pentru a dărui un strop de speranță şi o şansă la viaţă oamenilor a căror singură şansă de supravieţuire o reprezintă transfuzia de sânge. Ulterior, bonurile primite în urma donării de sânge au fost dăruite unor copii proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse, din comuna Măstăcani.

Gestul pompierilor continuă seria acestor intervenții salvatoare, derulate constant, de-a lungul anilor, de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi, demonstrând astfel faptul că există numeroase feluri de a veni în sprijinul vieţii şi că nu este o onoare mai mare decât aceea de a-ţi proteja semenii.

Postări asemănătoare

150 de preşcolari din Galaţi au făcut un flashmob pentru Teo, un băieţel grav bolnav

Maria Vlad Romaniţă

Anunț Gospodărire Urbană: Iazul din Parcul Viva este din nou populat cu pești

Reperul

Bursa locurilor de muncă: multe joburi, puţini interesaţi

Maria Vlad Romaniţă