Reperul
Eveniment

De astăzi, elevii se reîntorc la școală

La nivel național, 4.700 de elevi vor fi obligați să înceapă școala în sistem online pentru că unitățile de învățământ se află încă în proces de renovare. Chiar dacă aceste probleme ar fi trebuit să fie rezolvate din timp, oficialii se mândresc cu faptul că 99,7% dintre elevi și preșcolari vor putea merge la scoală cu prezență fizică.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că aproximativ 30 de milioane de măşti de protecţie sanitară sunt disponibile în şcoli, la începerea anului şcolar, menţionând că au fost rezolvate deficienţele constatate în urmă cu două săptămâni.

“Sunt 30 de milioane de măşti de protecţie disponibile în şcoli, mai exact sunt 29.108.000 măşti de protecţie în şcolile din România. În absolut toate şcolile din România vor fi măşti disponibile pentru acei elevi care nu fac apel la măştile textile, pentru acei elevi care le uită, le deteriorează, deci toate aceste situaţii sunt acoperite de către şcoli”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Acest an școlar are 34 de săptămâni.

Vacanța de iarnă marchează și finalul primului semestru care este mai scurt, și care are doar 14 săptămâni. Al doilea semestru începe pe 10 ianuarie și are 20 de săptămâni. În această perioadă se va desfășura și programul ”Școala altfel”, urmat de vacanța de primăvară. Anul școlar se va încheia pe 11 iunie 2022 pentru majoritatea elevilor.

Postări asemănătoare

Fenomen rar vizibil de la Observatorul Astronomic din Galați

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Razie în restaurante și piețe

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Bărbat găsit carbonizat în casă

Reperul