Reperul
Administratie Braila

De ce nu are Brăila centru de vaccinare de tip drive-thru. Prefectul: „lucrurile s-au împotmolit în birocraţie”

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru de la Brăila ar fi trebuit inaugurat în weekendul care tocmai s-a încheiat. Potrivit prefectului Nicușor Ciocan, primăria Comunei Chiscani, de care aparţine mall-ul, nu s-a grăbit să încheie contracte cu medicii.

”Din cauza birocraţiei, dar în mod special a faptului că Primăria Comunei Chiscani nu s-a îngrijit în timp pentru a semna contractele cu medicii, aşa cum i s-a solicitat de către Direcţia de Sănătate Publică şi de către Prefectură, în urma discuţiilor purtate, s-a întârziat deschiderea centrului. Cu toate că dotarea a fost făcută de ISU. Tot ce a depins de noi s-a făcut. S-a montat tot, s-a pus pe poziţie, au fost aduse dotări. Avem acordul proprietarului pentru spaţiu”, a declarat prefectul, adăugând faptul că pentru a funcţiona centrul are nevoie de colaborarea a doi medici şi deja au fost găsiţi, însă nu s-au încheiat şi contractele cu aceştia.

Potrivit lui Nicușor Ciocan, lucrurile se vor rezolva rapid şi că centrul drive-thru de la mall va fi funcţional pe parcursul acestei săptămâni.

Urmează acţiuni de vaccinare în judeţ

”Am solicitat DSP-ului să ia legătura cu toate Primăriile din judeţ pentru a identifica persoanele dornice să se înscrie pe lista de vaccinare. Urmează ca, în funcţie de câte persoane sunt la nivelul fiecărei Unităţi Administrativ Teritoriale, să facem o acţiune gen caravană. Se urcă medicii de la Brăila în maşină şi se duc punctual, conform unui grafic stabilit, la nivelul fiecărei UAT. Încercăm să identificăm spaţii. Luăm în calcul spaţiile medicilor de familie, pentru că sunt deja autorizate din punct de vedere sanitar. Dacă nu, va trebui să identificăm alte spaţii care să aibă autorizare provizorie din partea DSP, unde să se realizeze această vaccinare. Astăzi (n.r. – ieri) am solicitat asta şi să vedem în funcţie de câte persoane doritoare sunt în judeţ, vom iniţia astfel de vaccinări, punctual, pe fiecare UAT. Cu grafic, în funcţie de zile. Facem program şi medicii se vor duce punctual la aceste UAT-uri”, a mai transmis Ciocan.

Postări asemănătoare

E oficial! Gabriel Panaitescu este noul prefect al Galațiului

Reperul

Trasee deviate în Galați

Reperul

Proiect de peste 15 milioane de lei pentru punerea în valoare a castrului roman de la Tirighina-Barboși

Reperul