Reperul
Administratie Galati

De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele, locurile de joacă și cinematografele

Întrunit la Prefectura Galați, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit reluarea, de la 1 septembrie, anumitor activități economice și recreative care au fost întrerupte ca măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

”Începând cu data de 01.09.2020 se reiau activitățile cu publicul ale operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

 Programul de lucru al operatorilor economici prevăzuți la alin. (1) nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

 Operatorii economici menționați la alin. (1) vor respecta obligațiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri.

 Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul județului Galați deschiderea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, doar pentru clienții cazați în unitățile de cazare.

Art. 3 Prevederile articolului 3 din Hotărârea nr. 91 a CJSU Galați din data de 15.08.2020, se modifică și va avea următorul conținut:

” (1) Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul județului Galați desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu respectarea obligațiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri. ”

Art. 4 Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul județului Galați organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

Art. 5 Se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor. 

Art. 6 (1) Începând cu data de 01.09.2020 la nivelul județului Galați activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

(2) În condițiile alin. (1), organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor în județul Galați este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

(3) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Art. 7 . Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul județului Galați redeschiderea locurilor de joacă pentru copii în aer liber, cu respectarea următoarelor măsuri:efectuarea dezinfecției de cel puțin 2 ori pe zi cu produse biocide avizate / autorizate în acest scop; dezinfecția se va efectua după un program stabilit de către administratorul locurilor de joacă și în funcție de progranul școlarilor;dotarea cu dispenser cu dezinfectant pentru mâini acționat cu pedală / senzor; asigurarea unui număr adecvat de coșuri de gunoi închise cu capac acționat cu pedală, pentru colectarea selectivă a deșeurilor; se vor preciza prin afișe, în mod clar, regulile specifice privind utilizarea locurilor de joacă.

Art. 8 Toate celelalte măsuri dispuse anterior rămân în vigoare, până la noi dispoziții”, se arată în hotărârea numărul 97 a CJSU Galați. Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infecate cu noul coronavirus  în județul Galați este de 0.65 /1000 locuitori pe județ și 0.84/1000 de locuitori  pe municipiul Galați, ceea ce înseamnă că sunt întrunite condițiile necesare redeschiderii activităților de mai sus.

Postări asemănătoare

Așa va arăta parcarea multietajată din Mazepa I. Primăria a ales constructorul

Reperul

EXCLUSIVITATE: CUP Dunărea le prezintă scuze brăilenilor pentru că le-a umflat facturile! VIDEO

Sorin Rugină

Spitalul CFR Galați va fi preluat de Primărie

Reperul