Reperul
Eveniment

De sâmbătă, liber la bălăceală la Plaja Dunărea

Plaja Dunărea, o investiție de circa 6 milioane de euro, realizată de Primăria municipiului Galați, se deschide pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021. Asta după ce au trecut 10 ani de când gălățenii nu au mai avut la dispoziție un loc, cu prețuri mai prietenoase,  unde să fugă vara de caniculă.

„Este un moment așteptat de către gălățeni și mă bucur că începând de sâmbătă vom deschide Plaja Dunărea. Este locul unde gălățenii, și nu numai, își vor putea petrece timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut, aici în oraș, unde pe lângă plaja propriu-zisă, vor putea avea acces la bazinul cu valuri, la ansamblul de tobogane, cel mai înalt având 20 de metri înălțime, sau la zona de food court. De asemenea, copiii se vor putea bucura de un bazin al lor, prevăzut cu tobogane. Sunt sigur că foarte mulți dintre cei care obișnuiau în trecut să vină la Plaja Dunărea vor regăsi acest loc cu totul și cu totul schimbat, la standarde modern. 3500 de locuri avem atât pe plajă cât și în zona piscinelor. Le oferim gălățenilor  primul sistem cred că din România de valuri produs de bilă, un sistem nou, dar și un ansamblu de tobogane cu o înălțime de 20 de metri , cred că la acest moment este cel mai înalt turn de cădere pe care un aqua park îl are pe teritoriul României. Au existat probleme până să putem finaliza acest proiect, o parte au fost  legate de managementul relativ slab de care a avut parte până acum câțiva ani de zile, nu s-a investit absolut deloc în ceea ce fusese făcut în anii 70. Cred că în 2012 sau 2013 plaja Dunărea, așa cum o știau gălățenii a fost închisă. Am mai avut o experiență mai puțin plăcută cu un pseudoinvestitor ce a venit, a câștigat licitația, dar după aproape 2 ani de zile nu a făcut nimic și a trebuit să reziliem contractul”, a precizat  primarul Ionuț Pucheanu.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Primăriei Galați, la Plaja Dunărea s-au executat următoarele lucrări: refacerea completă a bazinului cu valuri, construirea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți, amenajarea unei piscine pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane, construirea de tobogane cu aterizare în piscină și tobogane cu aterizare lentă orizontală.

De asemenea, s-au amenajat trei beach baruri pe plajă și unul în zona Aqua Park, o zonă de food court cu 11 puncte cu vânzare, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente, dotată cu scenă și un teren pentru activități sportive, vestiare, dușuri etc.

Plaja este dotată cu sisteme de umbrire, șezlonguri (aproximativ 600), hamace, perne puf pentru plajă, colace single și duble. S-au amenajat 120 de locuri de parcare și s-au înființat două linii speciale de autobuz. Suprafața amenajată este de 4 hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.500 de persoane.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 28 de milioane de lei (aproape 6 milioane de euro), proiectare și execuție, lucrările fiind realizare de asocierea Tancrad S.R.L. – Lemacons S.R.L – Aqua Azur S.R.L.

Plaja va fi deschisă pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021, la ora 9.00. Tarifele de acces la baza de agrement sunt astfel: intrarea la Aqua Park adulți – 35 de lei, de luni până joi, și 50 de lei de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani – 20 de lei, de luni până joi, și 25 de lei de vineri până duminică; intrarea la plaja de nisip adulți – 15 lei, de luni până joi, și 20 de lei, de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani – 10 de lei, de luni până duminică. Copiii cu vârsta până în 7 ani au intrarea liberă. Orarul de funcționare va fi de luni până duminică, între orele 9.00 și 21.00, iar accesul se va face pe la intrarea principală, dinspre Uzina de Apă.

Este de menționat faptul că, în contextul pandemiei, numărul maxim de persoane care vor avea acces la baza de agrement va fi limitat la 1.500.

Postări asemănătoare

Focar de pestă porcină la o exploatație din județul Galați

Jandarmi răniți după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un șofer care nu a acordat prioritate

Reperul

Trei restaurante din mall închise temporar de OPC după ce clienții au filmat gândaci lângă mâncare

Maria Vlad Romaniţă