Reperul
Economic

Decizie a Parlamentului: Educația financiară va fi introdusă în școli

Proiectul de lege ce ce a primit votul decisiv din Parlament se-ndreaptă acum către promulgarea președintelui țării. Acesta conține o modificare propusă la Legea educației la curriculumul național pentru învățământul primar și gimnazial. Cursul de competențe antreprenoriale va deveni cursul de competențe antreprenoriale și financiare, iar schimbarea ar urma să se aplice efectiv din anul școlar următor anului în care se publică proiectul de lege în Monitorul Oficial.
În plus, în forma modificată de senatori, proiectul stabilește că elevii vor beneficia și de programe de educaţie juridică. Această modificare era necesară, deoarece, potrivit inițiatorilor, „[n]u este suficient ca tinerii să dobândească competenţe antreprenoriale, să ştie cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, ci este nevoie să înţeleagă şi să integreze şi comportamente responsabile din punct de vedere juridic”.„Inițiativa legislativă are drept scop introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, alături de educația antreprenorială. Introducerea educației antreprenoriale în școli reprezintă un aspect de natură a încuraja spiritul antreprenorial de la vârste cât mai fragede.

Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu”, scriu inițiatorii proiectului.

Postări asemănătoare

România, la coada clasamentului în ceea ce privește reciclarea deșeurilor electrice și electronice

Reperul

Târgul de Transfer Tehnologic a ajuns la a doua ediție

Reperul

IMM Invest PLUS 2023. Antreprenorii români vor putea lua și la anul finanțări cu dobânzi și comisioane plătite de stat

Reperul