Reperul
Social

Deficit de personal și criză de sânge la Spitalul Județean din Galați

* Spitalul ar avea nevoie de încă 1.232 de angajați, dintre care 155 medici *

Medicii din cel mai mare spital gălățean, care asigură asistența medicală și pentru județele limitrofe, se plâng de lipsa de personal, în special de lipsa medicilor. Scot posturi la concurs, dar cu greu cineva vine să le ocupe. Sunt 155 de posturi vacante numai la medici.

”Prin secţia de Urgenţă trec anual 88.000 de pacienţi, din care 39.000 sunt şi internaţi. Restul pacienţilor este văzut, iar deficitul este unul deosebit. Pe 29.06.2018 am scos la concurs 17 posturi pentru medici, dar s-au prezentat doar şase persoane, doi dintre ei fiind pentru secţia de diabet. Avem deficit de personal pe nefrologie, neonatologie, neurochirurgie, neurologie, în total fiind vorba despre un deficit de 155 de medici. În acest spital totuşi se munceşte şi pacienţii sunt trataţi cu profesionalism”, a declarat managerul Spitalului Județean din Galați, Alina Dobrea, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Spitalul nu are nevoie doar de medici, ci și de asistenți, infirmiere, îngrijitoare, ambulanțieri și personal de deservire. Potrivit datelor comunicate oficial, deficitul total este de 1.232 de posturi, dintre care 155 sunt posturile de medic. Asta în condițiile în care, în prezent, numărul total de angajați este de 2.042, dintre care 266 sunt medici.

Trebuie spus că, în momentul de față, Spitalul Județean se confruntă și cu o lipsă de sânge. Situația este atât de gravă, încât unele operații, care nu sunt urgente, sunt amânate pentru a nu se goli rezerva de sânge necesară cazurilor acute.

Postări asemănătoare

Sute de amenzi date pentru nerespectarea prevenției COVID-19

Maria Vlad Romaniţă

Elevii ar urma să revină de luni la școală, în anumite condiții

Reperul

Începe simularea pentru Evaluarea Națională 2023

Reperul