Reperul
Eveniment Galati

Delapidare de 620.000 de lei la două școli din Galați. Făptașe sunt chiar contabilele

* Femeile acuzate de delapidare făceau viramente către două firme administrate de soțul uneia dintre ele și au fost plasate sub control judiciar împreună cu acesta *

Două contabile la două școli gimnaziale din Galați sunt acuzate că au delapidat cu 620.000 de lei unitățile de învățământ la care lucrau. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au efectuat, miercuri, percheziții la locuințele acestora.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, două femei de 39 și 43 ani, în calitate de contabili la două școli gimnaziale din municipiul Galați, și-ar fi însușit sume de bani pe care le gestionau și administrau, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unităților de învățământ către două societăți comerciale din localitate, aparținând soțului uneia dintre ele. În acest sens, cele două femei ar fi  folosit contractele încheiate între societățile comerciale și școlile unde lucrau, introducând la plată, în actele contabile ale unităților de învățământ, facturi emise de cele două societăți, pentru a justifica livrarea unor bunuri supraevaluate, prestarea unor servicii și plata unor produse fictive. Prin activitatea infracțională a persoanelor în cauză, unitățile de învățământ au fost prejudiciate cu suma de aproximativ 620.000 lei”, a comunicat IPJ Galați.

Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare și complicitate la delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată. Cele două contabile și soțul uneia dintre ele au fost plasați sub control judiciar.

Postări asemănătoare

Reținut pentru cinci infracțiuni

Maria Vlad Romaniţă

Au ajuns la spital în noaptea de Revelion

Maria Vlad Romaniţă

Legea care prevede o zi de scutire pentru elevii și studenții care se vaccinează și zi liberă plătită pentru angajații vaccinați, publicată în Monitorul Oficial

Reperul