Reperul
Administratie Braila

”Demisia! Luați-vă prefectul”- Protest în timpul întâlnirii autorităților brăilene cu Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a efectuat, ieri, o vizită în județul Brăila, având ca principal subeict de discuție comuna Viziru.

Totodată, vizavi de sediul PNL Brăila de pe Calea Călărașilor, câțiva tineri au protestat în ploaie, față de prefectul Nicușor Ciocan, solicitându-i demisia.

”Am ținut să vin astăzi în județul Brăila pentru a evalua, la firul ierbii, două teme importante pe care noi le urmărim prin măsuri la nivelul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, alături de multe altele. Una dintre ele este legată de asistența socială. De beneficiarii de ajutor social și alte beneficii din partea statului român. Iar alta este aceea legată de procesul de evaluare, recalculare a tuturor pensiilor din sistemul public din România”, a declarat Turcan.

Raluca Turcan a explicat că a ales să viziteze comuna Viziru deoarece acolo există aproximativ 839 de beneficiari de ajutor social, dintre care 332 titulari de ajutor social. 

Ministrul s-a întâlnit cu prefectul Brăilei, Nicușor Ciocan, a vizitat Casa Județeană de Pensii Brăila și a purtat discuții la nivelul AJPIS, AJOFM și ITM Brăila.

La ora 15:30, aceasta a susținut o conferință de presă într-o sală a Casei Județene de Pensii, alături de președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc.

De asemena, ministrului i-au fost cerute lămuriri în legătură cu o informație oferită de viceprimarul comunei, conform căreia o parte dintre asistații social ar minți că nu au studii pentru a nu pierde banii proveniți din ajutoarele sociale.

”Întâlnirea noastră a fost bună cu ei. Nemulțumirile sunt legate de comportamentul autorităților pe plan local. De acolo au ieșit câteva scântei. Și cert este că au și dreptate. Dar pe fond, acolo am vorbit practic cu reprezentanții unei comunități de romi. Există însă întreaga comunitate, care are aceleași priorități cu cele ale reprezentanților celor cu care noi am vorbit astăzi (n.r. – ieri). Toți locuitorii din Comuna Viziru își doresc drumuri mai bune, acces la școală. Își doresc servicii integrate, să aibă și îngrijire la domiciliu pentru vârstnici, asistent medical, consilier școlar, asistent social de calitate. Nu sunt așteptări disproporționate, doar pentru că ei sunt beneficiari de ajutor social. Multe dintre solicitările lor țin de condiții civilizate de trai”, a declarat Turcan.

La finalul conferinței, ministrul a mers și la sediul PNL de pe Calea Călărașilor, unde, câțiva tineri au protestat față de prefectul Brăilei, Nicușor Ciocan. Văzând cele întâmplate, Cătălin Boboc a afirmat că este dreptul tuturor de a protesta și că probabil tinerii respectivi au profitat de vizita ministrului pentru a se face mai vizibili.

VIDEO AICI

Postări asemănătoare

Trafic deviat în Galați

Reperul

Profesorul Cătălin Fetecău, cetățean de onoare al municipiului Galați

Reperul

Se închide circulația pe strada Brăilei!

Reperul