Reperul
Eveniment Politic

Deputatul PNL A. Popa: ”Guvernul face eforturi să găsească soluții pentru ne proteja economia de efectele crizei economice de la nivel mondial, iar opoziția se joacă de-a Gică contra”

Liberalul brăilean face referire la un pachet de măsuri cu impact social și economic promovat de Guvern, dar contestat de Opoziție.

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, s-a arătat indignat de faptul că, din punctul său de vedere, ”unii caută soluții la problemele sociale și economice din această perioadă dificilă și vin cu măsuri concrete, alții caută nod în papură și orice ai spune, strâmbă din nas”. Mai precis, liberalul se referă la faptul că Opoziția contestă pachetul de măsuri cu impact social și economic promovat de Guvern, fără să facă măcar efortul de a înțelege despre ce e vorba.

”(…) Guvernul Ciucă a promovat pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de lei, care prevede, printre altele: alocarea unei sume de 300 de milioane de euro pentru compensarea creșterii prețurilor; acordarea unui ajutor de până la 400.000 de euro/firmă pentru IMM-urile cu cheltuieli de plus 15% la utilități; alocarea a 300 de milioane lei pentru firmele de transport rutier de mărfuri, de persoane și pentru companiile de distribuție; 200 milioane euro pentru investițiile cu impact major în economie; 75% din salariu pentru angajații în șomaj tehnic, până la sfârșitul anului; 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România; prima de 10% din valoarea produselor procesate pentru fermieri; 300 milioane de euro grant capital de lucru pentru fermierii români; salariul minim în agricultură și industria alimentară – 3.000 de lei brut;  vouchere pentru alimente de bază – 50 de € la fiecare 2 luni;  vouchere pentru elevii care primesc burse sociale în valoare de 30 de euro lunar pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine; 200 de lei în plus pentru salariul minim (creștere voluntară scutită de taxe); o creștere cu 50% a valorii tichetelor de masă, de la 20,17 lei la 30 de lei; dublarea normei de hrană pentru pacienții din spitale și vârstnicii instituționalizați, de la 11 lei/zi la 22 de lei/zi. Guvernul Ciucă a prezentat acest set de măsuri cu impact social și economic major, dar opoziția s-a grăbit să le conteste în Parlament, fără să-și ia măcar timpul să analizeze aceste lucruri. Se vede încă o dată diletantismul unor politicieni preocupați de interesele lor electorale, nu de nevoile românilor. Câinii latră, caravana trece”, a comentat Alexandru Popa.

Postări asemănătoare

PUCHEANU: PNL n-are candidat la Galați, dar a dat candidați pentru celelalte partide

Sorin Rugină

Comunele Vânători, Piscu, Munteni și Bălășești, modernizate cu bani de la Guvern

Reperul

Consilierii PNL Galați au votat împotriva acordării unor distincții la ședința festivă CJ Galați

Reperul