Reperul
Politic

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă: Iubita domnului Dragnea, subiect pentru chivuţe. Lipsa de soluții la criza generată de coaliție, problema reală relevată de Congresul PSD

* Parlamentarul liberal de Brăila susține că dezbaterea unor teme frivole, cum e relaţia liderului PSD, și nu a adevăratelor valori europene pune ţara pe un drum greşit *

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, intitulată „Falsele probleme ale politicii”, deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniță condamnă transformarea tinerei iubite a liderului PSD, Liviu Dragnea, într-o țintă a mass-media și într-un subiect de conversație de anvergură naţională.

„După evenimentul desfășurat de PSD la sfârșitul săptămânii trecute, paginile de Facebook au fost inundate de știri zeflemitoare referitoare la iubita dlui Dragnea. Că a stat în primul rând, că e mai tânără decât fiul lui Dragnea sau că se aud clopotele de nuntă între doi miri pe care-i desparte o diferență de 30 de ani. Departe de mine gândul de a deveni un apărător al liderului social-democrat, dar astfel de subiecte nu ar trebui să preocupe opinia publică. Nu este treaba noastră să judecăm relațiile oamenilor politici, nici dacă diferența e de 30 de ani – ca în cazul dlui Dragnea, nici de 26 de ani – ca în cazul dlui Tăriceanu. Cred cu tărie în dreptul fiecărui cetățean de a-și căuta iubirea, indiferent de vârsta sa”, comentează deputatul PNL Antoneta Ioniţă.

Aceasta mai remarcă „atitudinea meschină” a celor care condamnă relația lui Dragnea, cea în care bărbatul este mai în vârstă, dar care relatează cu admirație povestea cuplului prezidenţial francez, în care Emmanuel Macron este mai tânăr cu 25 de ani decât soția sa. „E o dovadă clară că avem capacitatea de a judeca superficial, de a nu vedea pădurea din cauza copacilor”, susţine parlamentarul liberal.

Revenind la Congresul PSD, Antoneta Ioniță este de părere că acesta a relevat alte probleme, mult mai serioase, care merită atenţia societăţii noastre. „Altele au fost problemele pe care congresul social-democrat le-a scos la suprafață: lipsa de soluții la criza generată de guvernarea actualei coaliții, încercarea de a mima solidaritatea într-un partid ai cărui membri nici măcar nu s-au mai obosit să rămână în sală să afle rezultatele votului dat pentru alegerea structurilor de conducere, demagogia unui lider care, prefăcându-se că nu vede dezastrul economic și social spre care ne îndreptăm, vorbește despre proiecte realizabile în 2040. Patru mii de social-democrați, unii dintre ei fiind persoane demne de toată lauda, aplaudau la comandă discursul șefului de la Teleorman, aclamând mesajele așa-zis mobilizatoare, demne de o ‘Epocă de Aur’. Oameni cu expertiză în domeniul lor de activitate se aliniau directivelor trasate de ‘întâiul condamnat’, fără executare, al României”, comentează deputatul PNL de Brăila.

Antoneta Ioniţă atenţionează că dezbaterea în continuare a unor teme frivole, cum este relaţia liderului PSD, şi nu a adevăratelor valori europene pune România pe un drum greşit. „Am văzut un episod politic trist, o trimitere într-o altă epocă, o proiecție a ceea ce nu mi-aș dori să devină România. Asta ne așteaptă dacă nu ne vom concentra pe adevăratele valori europene, dacă vom continua să judecăm fapte și oameni pornind de la argumentele pe care le putem întâlni, mai degrabă, la chivuțele din piețele de zarzavaturi. Nu mă interesează iubita dlui Dragnea, decât în măsura în care România de mâine ar trebui să fie o țară cu valori europene, deschisă – în egală măsură – atât pentru această tânără domnișoară, cât și pentru copiii noștri”, concluzionează deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniţă.

Postări asemănătoare

Victor Ponta: Dan Nica m-a dezamăgit!

Sorin Rugină

Ioniță: Din cauza prețurilor prohibitive, unii pacienți din România nu mai au acces la tratament

Reperul

(VIDEO) Cătălin Cristache: PMP va avea soarta PNȚCD

Reperul