Reperul
Politic

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa: Toţi cei care au depus plângeri la Parchet după protestul diasporei ar trebui sancţionaţi

* Social-democratul spune că excesul de violență al jandarmilor din ziua de 10 august este perfect explicabil și face chiar o paralelă între evenimentele din Piaţa Victoriei şi confruntările din Gaza, unde Poliția a împușcat protestatarii *

Deputatul PSD de Galați Nicolae Bacalbaşa a declarat, într-un interviu pentru RFI, că evenimentele din 10 august au reprezentat „o tentativă de lovitură de stat, care însă nu a reuşit”. Parlamentarul a afirmat că protestatarii care au depus plângeri la Parchet reclamând violența jandarmilor ar trebui să fie sancționați. „Deci ce s-a întâmplat acolo, au fost câteva sute, până la o mie de profesionişti perfect pregătiţi, poate mai bine pregătiţi decât jandarmii, care au avut sprijinul activ şi conştient al aşa-zişilor demonstranţi paşnici. Oricum, toţi cei care au depus plângeri, din punctul meu de vedere, ar trebui imediat sancţionaţi pentru trei lucruri: participare la o demonstraţie ilegală, conform legii româneşti, participare la o demonstraţie după orele 21 şi o rămânere în această zonă, după ce Jandarmeria a emis toate avertizările legale imperative de părăsire a zonei”, a declarat Nicolae Bacalbașa.

Deputatul PSD a găsit explicabil excesul de forță al Jandarmeriei și a făcut chiar trimitere la intervențiile sângeroase din Fâșia Gaza. „Eu ştiu, de exemplu, că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci… zicându-se că se încalcă legi acolo. (…) [În Piața Victoriei] Este, de fapt, poate, un exces de violenţă, care e perfect explicabil din punct de vedere uman, când s-a încercat linşarea a doi dintre colegii lor şi iarăşi cred că prezenţa masivă a serviciilor străine care erau în concurenţă a dus la evitarea victimelor umane în acel câmp tactic”, a spus parlamentarul social-democrat.

Lui Bacalbașa i s-a atras atenția că în Piaţa Victoriei erau, totuși, copii, părinţi şi persoane în vârstă. „Păi, aici s-a încercat manipularea, cine a adus copiii este iresponsabil, pentru că s-a ştiut din timp că va fi o manifestare violentă”, a răspuns deputatul PSD.

Postări asemănătoare

A. Popa (PNL): ”Președintele Consiliului Județean Brăila este un președinte cu zero realizări, zero proiecte și fără viziune”

Reperul

Silviu Zinica, despre o eventuală plecare din USR: ” Când dai goluri, te caută Real Madrid, Barcelona, îți propun contracte, obiective mai înalte”

Reperul

VIDEO | George Stângă – PNL Galați: ALDE se află în continuare la guvernare

Reperul