Reperul
Politic Social

Deputatul Vasile Varga: Infracțiunile cu violență nu ar trebui să beneficieze de recurs compensatoriu

* Parlamentarul liberal declară că este necesară o modificare legislativă care să anuleze recursul compensatoriu *

Deputatul PNL de Brăila, Vasile Varga, se declară îngrijorat de valul de violențe comise în ultima perioadă de recidiviștii eliberați din închisori în baza recursului compensatoriu. Parlamentarul îi atrage atenția Guvernului PSD-ALDE că este necesară o modificare legislativă care să anuleze recursul compensatoriu. În opinia sa, o altă soluție de rezolvare rapidă a acestei situații este ca parlamentarii PSD și ALDE să voteze propunerea legislativă a PNL, care să pună capăt violențelor.

”Cetățenii României trebuie să se simtă în siguranță, dar evenimentele din ultima perioadă demonstrează clar că lucrurile au scăpat de sub control. Oamenii sunt vulnerabili în fața unor agresiuni comise cu violență. Vorbim de un șir întreg de tâlhării, violuri și crime, săvârșite de infractori proaspăt eliberați. Nu a fost doar de un caz izolat. Găsirea unor soluții pentru remedierea acestei situații ar trebui să fie o prioritate pentru actualul Guvern, care trebuie să înțeleagă că a greșit cu această măsură. Oare de câte fapte cu violență mai este nevoie pentru ca premierul, membrii Guvernului, parlamentarii PSD -ALDE să înțeleagă că siguranța cetățeanului nu este negociabilă?”, a declarat deputatul PNL Vasile Varga.

Parlamentarul liberal se arată îngrijorat și de faptul că șirul de violențe a cuprins întreaga țară, nu doar o anumită zonă. ”Am văzut tâlhăria de la Alba Iulia, crima de la Mediaș, violul de la Iași și recenta tâlhărie de la Galați. Mă aștept ca în orice moment să se întâmple o tragedie și la Brăila. În fața acestei situații, inclusiv parlamentarii brăileni ai PSD-ALDE ar trebui să pună presiune pe Guvern să emită o ordonanță de urgență sau să vină în Parlament cu o propunere legislativă care să nu mai permită ca infractorii care au comis fapte cu agresiune, tâlhării, violuri etc. să fie eliberați”, a afirmat Vasile Varga.

Potrivit datelor oficiale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, din 2017 și până în prezent, peste 13.000 de deținuți au fost eliberați înainte de termen, în baza recursului compensatoriu. Mulți dintre cei eliberaţi condiţionat s-au întors după gratii, pentru că au repetat fapte de omor, tâlhării, violuri sau alte infracțiuni cu violenţă. Responsabilii în domeniu au atras atenţia că eliberarea înainte de termen ar putea fi nepotrivită, având în vedere că gradul de recidivă ajunge în România la 80-90%, în condițiile în care statul nu are programe și politici publice de integrare în societate a foștilor deţinuţi.

Postări asemănătoare

N.Marin (Pro Romania): “Nu exclud o candidatură la Primaria Galați”

Reperul

USR Galați si-a ales un nou președinte!

Reperul

Campionă mondială la canotaj U23, cetățean de onoare la Berești

Reperul