Reperul
Eveniment Galati

Descinderi la hoți de oi

Polițiștii din Berești, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza orașului Berești și a comunelor Măstăcani, Rădești, Jorăști și Berești Meria, într-un dosar penal care viza mai mulți indivizi care au furat oi.

”Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 13/14.05.2023, în baza unei înțelegeri prealabile, trei bărbați, cu vârstele de 36, 33 și 43 de ani, primii doi din oraș Berești, iar al treilea din comuna Rădești, s-ar fi deplasat la o stână amplasată în extravilanul satului Bălășești și ar fi sustras 180 de ovine (oi și miei). Conform înțelegerii, cea mai mare parte dintre ovine ar fi urmat să fie valorificate la deținătorul unei stâne amplasată pe raza comunei Măstăcani, un bărbat de 44 de ani, pentru care urma să fie achitată suma de 2000 de euro. Prejudiciul efectiv al oilor sustrase a fost estimat la 105.000 de lei.

Perchezițiile au fost efectuate atât la adresele de domiciliu, cât și la stânele deținute de aceste persoane, fiind obținute probe care să confirme comiterea furtului. De asemenea, au fost puse în executare și mai multe mandate de aducere. În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbaților cu vârstele de 36, 33 și 43 de ani, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 26 mai 2023, aceștia să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive. Totodată, sunt desfășurate activități în vederea depistării bărbatului de 44 de ani, care nu a fost găsit la adresa de domiciliu și se sustrage, la acest moment, cercetărilor.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul de 43 de ani ar fi cel care, în noaptea de 07/08.05.2023, ar fi sustras 94 de ovine (64 de oi și 30 de miei) de la o altă stână amplasată tot în extravilanul localității Bălășești. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 50.000 de lei. Cu privire la furtul celor 180 de oi, au fost recuperate 128, iar legat de furtul celor 94 de oi, au fost recuperate 40 de oi, toate acestea din diferite locații unde au avut loc perchezițiile. Ovinele vor fi predate în cel mai scurt timp persoanelor vătămate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor, Secției 5 Poliție Rurală Rădești, Secției 7 Poliție Rurală Matca, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului Protecția Animalelor, Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și a luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acțiuni Speciale Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările vor fi continuate de polițiști sub coordonarea procurorului de caz pentru stabilirea întregii activități infracționale ale persoanelor bănuite de comiterea acestor furturi, în vederea luării măsurilor legale care se impun și recuperarea prejudiciului”, informează I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

Bătrână decedată în incendiu

Maria Vlad Romaniţă

Tromboliza intravenoasă în tratamentul AVC, efectuată în premieră și la Galați

Maria Vlad Romaniţă

Urmărire ca-n filme după o mașină condusă de un șofer băut și fără permis

Maria Vlad Romaniţă