Reperul
Eveniment Galati

Deshumări cerute de procurori în cazul celor două decese suspecte de la Spitalul de Urgență Galați

Astăzi, la solicitarea procurorilor, s-au făcut deshumările Mihaelei Anghele și a lui Florin Chirilă, de 21, respectiv 46 de ani, care, susțin familiile în plângerile făcute, au murit în urma unor erori făcute la Spitalul de Urgență Galați.

”În cauza în care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați s-a sesizat din oficiu privind săvârșirea a două infracțiuni de ucidere din culpă, la data de 22 noiembrie 2021, s-a dispus deshumarea acestora în vederea stabilirii cauzei și felului morții acestora “, a precizat procurorul Marcel Codiță, purt. de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Rudele celor doi decedați nu au avut puterea să asiste la deshumare. Mama Mihaelei Anghele spune că asta este o durere în plus, dar o va suporta pentru că vrea dreptate.

”Rezultatul autopsiei nu a fost concludent, altfel, de ce ar mai fi nevoie să mai trec încă o dată prin aceeași durere pentru că, vă dați seama, nu îmi este ușor și nu mi-a fost ușor să accept așa ceva. M-am gândit că o să o supăr pe fetița mea, dar, poate, pentru dreptate mă iartă. Mai este un semn de întrebare cu infecțiile intraspitalicești, care deși apăreau în analizele ei,  nu au apărut trecute pe certificatul de înhumare și poate nici al autopsiei. Am înțeles că pe lângă Parchetul Curții de Apel s-a autosesizat și Avocatul Poporului. Dacă rezoluția pe care ei o dau nu este ceea ce trebuie, voi merge până în pânzele albe. Eu am spus, pe fetița mea nu mi-o mai aduce nimeni înapoi, dar lucrurile nu trebuie lăsate așa. Nu atât pentru mine, cât și pentru alții”, a spus Carmen Anghele, mama Mihaelei Anghele.  

Postări asemănătoare

Galațiul fără apă | Avarie majoră la rețeaua de apă potabilă

Reperul

Mașină de poliție lovită de TIR în timp ce acorda prioritate

Maria Vlad Romaniţă

Rata de infectare cu noul coronavirus a depășit 1,5 la mia de locuitori, în Galați

Maria Vlad Romaniţă