Reperul
Social

Detartrajul dentar va fi decontat anual pentru fiecare asigurat la sănătate

Vești bune. De la 1 iulie se decontează anual câte un detartraj cu ultrasunete și periaj profesional, care se efectuează pentru toată dantura, pentru fiecare asigurat la sănătate, potrivit noului Contract-cadru din sănătate. Astfel, detartrajul se va putea efectua decontat doar la dentiştii care au contracte încheiate cu Casele de Asigurări de Sănătate din teritoriu.
De asemenea, în ambulatoriu se vor putea efectua noi analize decontate de Casa de Asigurări de la 1 iulie. Printre acestea se numără determinarea vitaminei B12, a acidului folic, a rezervei alcaline. De asemenea, se vor deconta pacienţilor, în anumite condiţii, şi investigaţii noi de înaltă performanţă, precum RMN pentru întregul corp. Odată cu intrarea în vigoare a noului Contract-cadru 1, de la 1 iulie 2023 vor intra în vigoare și Normele metodologice de aplicare a acestuia, aprobate printr-un Ordin comun al Ministerului Sănătății și al CNAS.Veşti bune pentru pacienţi: detartrajul dentar decontat anual pentru fiecare asigurat la sănătate. Noi analize scumpe incluse în pachetul de bază de care beneficiază asiguraţii

Odată cu intrarea în vigoare a noului Contract-cadru 1, de la 1 iulie 2023 vor intra în vigoare și Normele metodologice de aplicare a acestuia, aprobate printr-un Ordin comun al Ministerului Sănătății și al CNAS.

În asistența medicală dentară se introduce un nou serviciu decontat, detartraj cu ultrasunete și periaj profesional, care se efectuează pentru toată dantura, un asigurat putând beneficia anual de un astfel de serviciu. Pe lista investigațiilor imagistice ce pot fi efectuate de medicii stomatologi se adaugă și tomografiile dentare CBCT.

Atenţie, însă, căci veţi putea beneficia de acest serviciu decontat de Casa de Asigurări de Sănătate doar la medicii dentiştii care au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Postări asemănătoare

Două noi cazuri de gripă în județul Galați

Maria Vlad Romaniţă

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” reia reprezentațiile

Reperul

N. Pauliuc (senator PNL), despre planul de prevenire și combatere a cancerului: ”Anul 2022 este anul speranței”

Reperul