Reperul
Economic

Digitalizarea pensiilor: 87 la sută din dosare au fost actualizate

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a declarat că digitalizarea dosarelor de pensii este făcută în proporţie de peste 87% şi speră ca până la sfârşitul anului sau cel târziu în primăvara anului viitor să fie finalizată.

„În momentul de faţă colegii mei de la task force-ul ministerului şi de la task force-ul ADR sunt în legătură directă cu cei de la Ministerul Muncii.Astăzi peste 87% dintre dosare sunt deja actualizate. Se lucrează foarte intens.Sperăm în cel mai scurt timp să fie finalizată digitalizarea. Ţinta este până la final de an, dar eu aş vrea să iau marja până la începutul anului viitor, până în primăvară”, a declarat Bogdan Ivan, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Guvern, privind stadiul se află în prezent digitalizarea dosarelor de pensii.Iată cu cât vor creşte pensiile românilor în 2024:

Varianta 1: indexarea cu rata inflaţiei în martie (cum recomandă Banca Mondială)

Varianta 2: recalcularea celor cinci milioane de pensii după o nouă formulă din Lega PensiilorPunctul de pensie: va fi 40% sau 45% din câştigul salarial mediu brut stabilit anual prin legea bugetului.

Postări asemănătoare

Stimulent de 262 lei pentru cei care angajează elevi și studenți pe perioada verii

Reperul

Medicii rezidenți care nu se prezintă la examenul de specialist vor putea fi și ei angajați

Reperul

Bonuri de masă. Valoarea tichetelor ar putea crește

Reperul