Reperul
Economic Eveniment

Director nou la Combinatul Liberty

Prasanta Mishra este noul director general interimar al Combinatului Siderurgic LIBERTY. Potrivit unui comunicat de presă, transmis de reprezentanții Liberty Galați, noul director a fost numit pentru a impulsiona creșterea producției.

Din decembrie 2020, Prasanta a ocupat funcția de Director Tehnic la LIBERTY Galați. El îi va raporta lui Paramjit Kahlon, Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group.

Prasanta Mishra va avea rolul de a crește nivelul de producție al unității, până la circa 3 milioane de tone de oțel pe an, de la aproximativ 2 milioane de tone,în 2020.

De asemenea, va colabora cu echipa de la Galați pentru a accelera tranziția Combinatului către neutralitatea amprentei de carbon, prin utilizarea tehnologiilor moderne de fabricare a oțelului, cum ar fi o instalație de reducere directă a fierului (D.R.I.), cuptoare cu arc electric și producerea de electricitate din energie regenerabilă, care vor reduce semnificativ emisiile de CO2 ale Combinatului și vor crea o afacere mai durabilă.

Prasanta s-a alăturat Grupului LIBERTY la sfârșitul anului trecut, venind de la Stallion Group, unde  a ocupat poziția de Director Executiv al Premium Steel and Mines și Platinum Steel Turcia, timp de cinci ani. El aduce cu sine  o experiență de aproape treizeci de ani în industria siderurgică și a aluminiului, după ce a deținut funcții de conducere operaționale și comerciale pentru companii, printre care SAIL Rourkela, Aditya Birla Group, Jindal și ArcelorMittal. Și-a început cariera cu Tata Steel și deține o diplomă în Inginerie Mecanică la NIT Rourkela și o Diplomă în domeniul Strategiilor de Afaceri Sustenabile de la Harvard Business School”, se arată în comunicat.

Paramjit Kahlon, Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group, a declarat:

Sunt foarte mulțumit că Prasanta a făcut un pas în față pentru a prelua conducerea echipei LIBERTY Galați. Știu că experiența sa tehnică și operațională de neegalat, ambiția sa pentru îmbunătățirea continuă și stilul său de gestionare colaborativă vor ajuta echipa de la Galați să crească producția Combinatului și să impulsioneze procesul de trecere laneutralitateaamprentei de carbon, astfel încât să poată atinge sustenabilitatea pe termen lung.”

Postări asemănătoare

Orban susține tendința combinatului gălățean: să ajungă la 0 emisii de carbon

Maria Vlad Romaniţă

Teodorovici: Lucrările la podul peste Dunăre încep anul acesta. El nu s-a făcut din cauza intereselor locale

Reperul

McDonald’s deschide un restaurant la Brăila în noiembrie

Reperul