Reperul
Administratie Galati

DJ 242 Foltești – Tg. Bujor – Vârlezi va fi reabilitat cu peste 68 de milioane de lei

* Pe cei 30,7 kilometri ai DJ 242 vor fi executate lucrări de consolidare a fundaţiei drumului, de extindere a căii de rulare acolo unde este nevoie, de reabilitare a podurilor şi podeţelor, precum şi lucrări de asfaltare şi semnalizare rutieră *

Consiliul Judeţean Galaţi a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 242 Folteşti – Măstăcani – Chiraftei – Fârţăneşti – Viile – Umbrăreşti – Târgu Bujor – Vârlezi. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat cu grupul de firme SC Citadina 98 SA Galaţi & SC Tancrad SRL Galaţi & SC Lemacons SRL Galaţi, iar valoarea este de 68.352.078 de lei, TVA inclus. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 18 de luni de la momentul în care este emis ordinul de începere a lucrărilor, a anunțat Biroul de Presă al CJ Galați.

“Vom reabilita şi moderniza complet cei 30,7 km de pe DJ 242. Vorbim de lucrări de consolidare a fundaţiei drumului, de extindere a căii de rulare acolo unde este nevoie, de reabilitare a tuturor podurilor şi podeţelor de pe traseul drumului şi bineînţeles lucrări de asfaltare şi semnalizare rutieră. Vor fi amenjate trasee pietonale, rampe de acces şi staţii de transport public, iar drumul va beneficia de elemente suplimentare pentru siguranţa circulaţiei”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea totală a investiţiei este de 72.206.493 de lei, suma care include contractul de execuţie a lucrărilor, realizarea expertizelor tehnice, elaborarea documentaţiilor tehnice pentru toate fazele de proiectare,  diriginţia de şantier şi plata cotelor si a taxelor legale.

Fondurile au fost obţinute în cadrul Pogramului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 4.258.044 de lei.

Postări asemănătoare

Primar de 6! Este nota pe care şi-o dă Pucheanu, analizându-şi ca simplu cetăţean primii doi ani de mandat

Sorin Rugină

Secție de cardiologie intervențională la Galați

Reperul

ISU a primit o autoscară de la Primăria Galaţi

Maria Vlad Romaniţă