Reperul
Braila Eveniment Galati

Doi gălățeni arestați după ce au furat 510.000 de lei dintr-o mașină în Brăila

* Pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru furt calificat *

Doi gălățeni, de 45 și 46 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile marți după ce luni au furat 510.000 de lei din mașina unui om de afaceri din Brăila, care era parcată pe strada Miron Costin din cartierul brăilean Lacu Dulce, în fața sediului unei societăți de distribuție țigări.

Cel care a sunat la 112 a fost chiar păgubitul, proprietarul societății respective. Bărbatul spune că ar fi lăsat banii proveniți din încasările pe câteva zile în autoturism pentru a rezolva ceva în sediu, însă la un moment dat a auzit alarma mașinii, iar când a ieșit afară a găsit unul dintre geamurile mașinii spart și banii dispăruți. La fața locului au fost găsite trei cartușe de armă neletală, nepercutate.

Polițiștii au demarat imediat cercetările și i-au reținut pe hoți în cursul aceleiași zile. „Cei doi bărbați au fost identificați și depistați, pe raza municipiului Galați, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în jurul orei 08:00, cei doi gălățeni ar fi venit în municipiul Brăila cu două autoturisme, folosind la comiterea faptei doar unul dintre acestea, pe care l-au abandonat pe raza municipiului Brăila, și și-au continuat deplasarea cu cel de-al doilea. Totodată, s-a constatat că placuțele de înmatriculare folosite figurează ca aparținând altor autoturisme”, a informat IPJ Brăila.

Marți, instanța a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În ceea ce privește prejudiciul, acesta a fost recuperat parțial.

Postări asemănătoare

Tranzacție finalizată | Combinatul siderurgic de la Galați a trecut oficial în portofoliul Liberty Steel

Reperul

Galațiul fără apă | Avarie majoră la rețeaua de apă potabilă

Reperul

481 de gălățeni sunt izolați la domiciliu

Maria Vlad Romaniţă