Reperul
Eveniment

Doi militari gălățeni aleargă până la Alba Iulia pentru a marca Centenarul Marii Uniri

* Cei doi militari au pornit în cursă azi-dimineață și vor ajunge în orașul unirii pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României *

În onoarea eroilor gălățeni jertfiți în cele două războaie mondiale, Cristian Onofrei, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați, și Alexandru Vlasie, din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galați, au plecat, sâmbătă dimineață, în Maratonul Unirii. Cei doi străbat în alergare distanța de la Galați la Alba Iulia, reiterând traseul făcut în marș de militarii Batalionului Regiment 11 Siret care, în Campania din 1916, au străbătut aceeași distanță pentru a elibera Transilvania.

Cei doi militari vor face popas pe drum în unități militare, unde vor înmâna mesajul dat de către prefectul de Galați, Dorin Otrocol, și comandanții celor două unități militare, către garnizoanele prin care aceștia vor avea onoarea să treacă. Mai mult, doi veterani de război au înmânat drapelul pe care militarii îl vor purta pe tot parcursul cursei.

,,Este o provocare această cursă, ne-am antrenat susținut amândoi, așa că sunt încrezător că, astfel, vom aduce omagiul militarilor căzuți în război“, a spus Alexandru Vlasie, de la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galați. Vlasie a apărat până nu demult poarta echipei de fotbal Oțelul Galați.

,,Sunt nerăbdător să pornesc în această cursă și, deși știu că este dificil, cred că vom reuși să transmitem mesajul nostru către Alba Iulia“, s spus la plecare Cristian Onofrei, de la IJJ Galați.

Mai mulți gălățeni, unii făcând parte din echipa României la Jocurile Olimpice Invictus, au alergat alături de militari până la ieșirea din oraș.

„Maratonul Unirii” se va desfășura pe ruta Galați – Independența – Hanu Conachi – Focșani – Râmnicu Sărat – Buzău – Valea Buzăului – Brașov – Făgăraș – Sibiu – Sebeș – Alba Iulia.

Proiectul este inițiat de către Inspectoratul de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, având ca partener Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” Galați, și este finanțat de către Ministerul Culturii și Identitătii Naționale.

Postări asemănătoare

Saltempo a deschis un nou magazin în Galați

Reperul

Gălățeni în carantină, după ce s-au întors din Italia

Maria Vlad Romaniţă

Primul deces în Galați cauzat de coronavirus

Maria Vlad Romaniţă