Reperul
Eveniment

Doi morți și șase răniți într-un accident grav produs la Berheci. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

* Accidentul a fost provocat de un șofer italian ce a efectuat o depășire într-o curbă fără vizibilitate, intrând în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus *

Accident grav, azi-noapte, la Berheci, în județul Galați. O familie din Ghidigeni a fost distrusă de inconștiența unui șofer. Conducătorul auto, un italian, a efectuat o depășire neregulamentară într-o curbă la Berheci și a intrat în plin într-o mașină care circula regulamentar și în care se aflau cinci persoane. Dintre acestea, șoferul, în vârstă de 48 de ani, a murit pe loc, iar fiica acestuia, de 21 de ani, a decedat mai târziu, la spital. Ceilalți trei ocupanți ai mașinii sunt răniți, la fel și trei persoane, inclusiv șoferul, din autoturismul care a provocat accidentul.

,,Un cetățean italian a condus autoturismul în localitatea Berheci, circulând dinspre Bârlad către Tecuci, și într-o curbă fără vizibilitate a efectuat o depășire încălcând linia continuă și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar, din direcția opusă. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto din cea de-a doua mașină și rănirea altor patru pasageri din aceasta, precum și a trei persoane din mașina care a provocat accidentul, incluzându-l și pe șofer”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. ,,Întrucât primele informații indicau mai multe persoane implicate și cel puțin una încarcerată, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, pentru eficientizarea  misiunii de răspuns, la fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere, cu modul de descarcarare, o ambulanță SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă și două ambulanțe SAJ”, a declarat  mr. Cătălin Sion, de la ISU Galați.

Autoritățile așteaptă acum rezultatul alcoolemiei, care va fi stabilit, cel mai probabil, după orele prânzului.

Postări asemănătoare

Un incendiu de vegetație s-a extins la o stână, unde au murit 180 de oi – VIDEO

Maria Vlad Romaniţă

Peste o mie de amenzi și sute de permise de conducere reținute, în urma unei razii

Maria Vlad Romaniţă

Universitățile pot continua cursurile online pentru “o perioadă optimă de tranziție”

Reperul