Reperul
Braila Eveniment Galati

Doi profesori pentru un post de rector. Cine va conduce cea mai mare universitate din regiune?

Pe 14 decembrie va avea loc primul tur pentru alegerea rectorului Universității „Dunărea de Jos”. S-au înscris în cursa electorală doi prestigioși profesori: actualul rector, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu și președintele Senatului Universității, prof. dr. ing. Cătălin Fetecău. Cei doi candidați au avut la dispoziție o lună pentru a-și prezenta planul de management și pentru a convinge cât mai mulți colegi și studenți că merită să conducă Universitatea în următorii patru ani.

Atât prof. Puiu Lucian Georgescu, cât și prof. Cătălin Fetecău au fost prezenți la Reperul TV și, dincolo de lupta electorală, au dat dovadă de fair-play atunci când au fost invitați, fiecare în parte, să nominalizeze trei calități pe care le-au identificat la contracandidat.

Este un tip consecvent, un tip cu un calm prelungit mai stabil decât al meu. Aș putea să mai spun că am auzit că este un profesor bun la disciplinele pe care le predă”, a spus prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu despre contracandidatul său, Cătălin Fetecău.

„Este un profesionist, un profesor inteligent, dinamic și tenace”, l-a caracterizat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău pe contracandidatul său, Puiu Lucian Georgescu.

Ambii profesori au menționat că doresc că la finalul competiției pentru alegerea rectorului Universității „Dunărea de Jos” să continue colaborarea în semn de respect pentru instituția pe care o reprezintă. Potrivit calendarului de desfășurare a alegerilor, pe 14 decembrie are loc primul tur, iar pe 18 decembrie va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin. În acest interval va avea loc dizolvarea vechiului Senat, iar prima ședință a noului Senat constituit va fi pe 20 decembrie, la două zile după ce se va ști cine se va afla la conducerea Universității „Dunărea de Jos” în următorii patru ani. Alegerile pentru desemnarea rectorului se vor desfășura prin vot universal, secret și egal.

Postări asemănătoare

Galațiul a intrat în carantină de noapte

Maria Vlad Romaniţă

Târgul de Iarnă, deschis de joi în Grădina Publică

Reperul

Hoți arestați pentru furturi din mașini și distrugeri

Maria Vlad Romaniţă