Reperul
Cultural

Donație de suflet în Moldova de peste Prut

* 16 basoreliefuri aparținând celor mai importante personalități istorice au fost oferite Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul *

16 basoreliefuri aparținând celor mai importante personalități istorice au ajuns în această săptămână la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Cahul, intrând prin donație în patrimoniul acestei instituții de învățământ superior. Basoreliefurile s-au reunit în cadrul expoziției „Memoria Chipului: De la Burebista la Ferdinand Întregitorul”. Acțiunea a fost organizată de către Asociația Frontiera Gălățeană, Poliția Locală, Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin” Galați, Primăria Oancea şi Primăria Valea Mărului, în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I” Brăila şi având sprijinul Inspectoratului de Poliție Cahul.

Cele 16 basoreliefuri donate de Asociația Frontiera Gălățeană, cu sprijinul financiar al instituției de ordine publică de la nivelul municipiului Galați, prin Asociația  Profesională a Polițiștilor Locali „GAL POL”, au fost expuse în holul Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, expoziția putând fi vizitată nu doar de studenti și cadre didactice, ci de toți locuitorii orașului Cahul, și nu numai.

Postări asemănătoare

Concerte VUNK și Irina Rimes de Ziua Marinei. Trafic închis pe Coșbuc, de la Tribunal până la Parcul Viva

Reperul

O povestire de Marian Coman, în „Izolare”, prima antologie despre pandemie și carantină

Reperul

Întâlnire cu Marian Coman la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

Reperul