Reperul
Administratie Galati

Dotări de peste 2,3 milioane de lei la Spitalul Judeţean “Sf. Apostol Andrei”

* Echipamentele medicale vor ajunge la Endocrinologie, Chirurgie II, Dermatologie, Obstetrică Ginecologie, Cardiologie, Balneofizioterapie, Blocul Operator, Radioterapie, Compartimentul de Dializă, Compartimentul Transfuzii şi la cel de Sterilizare, precum şi în laboratorul de analize medicale *

Consiliul Județean Galați a aprobat, la ultima rectificare bugetară, achiziţia a 37 de echipamente medicale, trei instalaţii pentru blocul alimentar, două echipamente pentru funcţionarea reţelei informatice şi un dispozitiv pentru spălătoria unităţii medicale.

“Este doar o etapă din cadrul programului de dotare a unităţilor medicale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi. Vor fi achiziţionate dozimetre, un dermatoscop, o linie endoscopică urologică, aparate de electroterapie şi terapie cu ultrasunete, un electrocardiograf, defibrilator, mese ginecologice, lampă scialitică, sterilizator cu staţie de osmoză inversă, un cardiotocograf, agitator trombocite şi un aspirator chirurgical. Lista dispozitivelor medicale care vor fi achiziţionate a fost întocmită de către medicii din cadrul unităţii medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Echipamentele medicale vor ajunge la Endocrinologie, Chirurgie II, Dermatologie, Obstetrică Ginecologie, Cardiologie, Balneofizioterapie, Blocul Operator, Radioterapie, Compartimentul de Dializă, Compartimentul Transfuzii şi la cel de Sterilizare, precum şi în cadrul laboratorului de analize medicale.

În acest moment, pentru a dota unităţile medicale cu aparatură medicală modernă, se va depune un proiect pentru a deconta din fonduri europene cheltuielile realizate din fonduri proprii pentru extinderea secţiei de Radioterapie. Proiectul va fi depus în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

“Am identificat un program cu fonduri europene prin care putem să recuperăm banii pe care îi investim din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi la secţia de Radioterapie. Dacă vom reuşi să obţinem bani europeni şi pentru acest proiect, suma  din bugetul propriu care va fi economisită va fi investită pentru dotarea suplimentară a spitalelor. Principalul obiectiv este achiziţionarea unui computer tomograf de ultimă generaţie pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea investiţiei pe care Consiliul Judeţean Galaţi o realizează din bugetul propriu pentru extinderea şi amenajarea secţiei de Radioterapie este de 5.040.293 de lei.

Postări asemănătoare

Primăria Brăila va reabilita străzile cu propria Divizie de Reparații Stradale

Reperul

Muncitori filmați în timp ce goleau la lopată o groapă plină cu apă și transportau apoi apa cu roaba la canalizare

Maria Vlad Romaniţă

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke, în vizită de lucru la Brăila

Reperul