Reperul
Eveniment Galati

Două evenimente de excepție la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați

Zeci de reprezentanți ai forurilor sportive naționale și internaționale, cercetători din centrele universitare cu profil sportiv din țară și din străinătate, studenți, au participat astăzi la festivitatea de deschidere a Congresului European FIEPS și a Conferinței Științifice Internaționale „Sport, Educație, Cultură – Abordări Interdisciplinare în Cercetarea Științifică”.

Este o onoare pentru mine să le urez bun-venit participanților din peste 40 de țări. Sunt convins că vor fi trei zile de muncă intensă și prezentări la cel mai înalt nivel. În procesul educațional, domeniul educației fizice este unul extrem de important deoarece este în colaborare cu toate celelalte domenii ale educației”, a declarat rectorul Univesității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

Alături de rectorul UDJG, la prezidiul ceremoniei de deschidere s-au mai aflat Gabriel Talaghir, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Almir Adolfo Gruhn, președintele FIEPS World, Dario Novak, președintele FIEPS Europe, Uri Schaefer, președintele Consiliului Internațional pentru Științe Sportive și Educație Fizică, Louisette-Renée Thobi, secretarul general al Confederației Ministerelor de Sport ale țărilor vorbitoare de limba franceză.

Au răspuns invitației de a participa la cele două evenimente de excepție profesori și cercetători din peste 40 de țări de pe 5 continente. Din țară, participă reprezentanți din majoritatea centrelor universitare de profil. De asemenea, participă și reprezentanți din învățământul preuniversitar cu profil sportiv din județele Galați, Brăila și Buzău.

În cadrul celor două evenimente vor fi organizate 6 workshop-uri: 2 la Galați și unul la Buzău (didactica educației fizice), 2 în domeniul kinetoterapiei și recuperării și unul în domeniul pedagogiei generale. Activitățile vor avea loc în Corpul D al Campusului Științei și la sediul Facultății de Educație Fizică și Sport.

Evenimentul din acest an este dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea FIEPS și a 75 de ani de învățământ superior în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Postări asemănătoare

Reţinut după ce a fost prin la volanul maşinii fără permis şi rupt de beat

Maria Vlad Romaniţă

Grevă generală la Prefectura Galați

Maria Vlad Romaniţă

Mama care și-a abandonat fetițele în mizerie, cercetată în libertate. Judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă

Maria Vlad Romaniţă