Reperul
Politic

Drăghincescu, despre fosta Securitate: “Habar nu am ce am semnat”

* Simona Drăghincescu declară că nu își amintește ce conțineau documentele pe care le-a semnat „când aveam 20 de ani și când mă bătea un securist” *

Președintele PND Brăila, Simona Drăghinescu, se apără din nou în fața acuzațiilor relansate de colegul său de partid, consilierul județean PND Cătălin Iordache, referitoare la conexiunile dintre Drăghinescu și fosta Securitate. După ce în februarie 2018 Drăghinescu a răspuns atacului lui Iordache arătând o decizie CNSAS din 2008 în care i se comunica faptul că “nu s-a identificat niciun dosar pe numele dvs”, acum două săptămâni Cătălin Iordache a arătat un document extras de pe site-ul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității unde se menționa că Simona Drăghincescu este titulara dosarului fond rețea nr. R 392351.

“A fost recrutată de compartimentul de antiterorism al Inspectoratului Județean Galați, în vederea supravegherii informative a cetățenilor străini și români aflați la studii în Centrul Universitar Galați; la data de 25.11.1982, a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ “IOANA”. A fost scoasă din rețea la data de 17.06.1987”, a arătat Cătălin Iordache.

Același document prevede faptul că Direcția de Specialitate nu a identificat informații transmise de către Simona Drăghincescu, astfel că “nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității, în sensul legii”.

Întrebată dacă a semnat acel angajament, Simona Drăghincescu a răspuns că a semnat ceva, dar nu știe ce. “Nu mai știu ce s-a întâmplat acum 37 de ani. Am semnat, cu siguranță, niște hârtii, nu știu ce scrie în ele. Eu, personal, nu am scris nicio hârtie (…). De trei ori am luat bătaie de la Securitate”, a spus Simona Drăghincescu.

Reporterii reperul.ro au întrebat-o pe Simona Drăghincescu dacă nu crede că acest document, care scoate în evidență angajamentul semnat cu Securitatea și atribuirea numelui conspirativ Ioana, ar putea să dezamăgească o parte dintre cei care au votat-o. “Sunt convinsă că nu. Nu aveam soluții la momentul ăla. Chiar nu aveam soluții. Probabil că am luat decizia… probabil, nu stiu… o să vedem (…). Habar nu am ce am semnat când aveam 20 de ani și când mă bătea un securist”, a afirmat Simona Drăghinescu.

Președintele PND Brăila a mai spus că are un proces pe rol cu Cătălin Iordache pentru calomnie.

De partea cealaltă, Cătălin Iordache a recunoscut că Simona Drăghincescu nu are calitatea de colaborator al fostei Securități, în sensul legii, dar a numit-o „turnător”.

Postări asemănătoare

Organizația PSD Galați îl susține pe Ciolacu la șefia partidului

Maria Vlad Romaniţă

PUCHEANU: NU MARIUS STAN A CONDUS PRIMĂRIA. AUREL VLAICU A FĂCUT-O. STAN ERA LA PESCUIT!

Sorin Rugină

George Dircă: Actuala clasă politică a reușit să demonizeze această profesie

Sorin Rugină