Reperul
Social

DSP cere restricţii de vizitare în spitalele gălăţene

* În plus, DSP solicită efectuarea unui triaj foarte riguros al pacienţilor şi personalului medical *

Din pricina intensificării activităţii gripale, a confirmării unor cazuri de gripă şi în judeţul Galaţi, dar şi a creşterii numărului infecţiilor respiratorii, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi le-a cerut tuturor spitalelor din judeţ să ia măsuri preventive. Prima măsură cerută a fi luată cât mai urgent este legată de necesitatea de a interzice/restricţiona accesul vizitatorilor în secţiile cu risc, acolo unde  sunt persoane cu imunitate scăzută. Apoi se cere efectuarea triajului vizitatorilor. Se va interzice accesul celor care prezintă simptomatologie respiratorie.

Totodată, urmează să se facă triajul epidemiologic la internarea pacienţilor şi izolarea celor cu risc epidemiologic la Spitalul de Boli Infecţioase. Se va continua vaccinarea antigripală a personalului medical şi auxiliar care nu a fost vaccinat. Persoanele suspectate/depistate cu gripă se vor transfera la Spitalul de Boli Infecţioase. Zilnic, se va efectua la intrarea în serviciu triajul epidemiologic pentru tot personalul medical şi auxiliar.

Postări asemănătoare

Militarii gălățeni donează sânge

Reperul

Comunicat de presă: Comunitatea “Curățăm Galațiul”, întâlnire cu Avocatul Poporului

Reperul

Antoneta Ioniţă: Medicii de familie au o multitudine de probleme, ceea ce va crea în următorii ani o criză a medicinei de familie

Reperul