Reperul
Eveniment Galati

Dunărea s-a umflat peste noapte. Circulaţia este blocată la Trecere Bac

* Traficul va fi reluat în această după-amiază, după ce pontoanele vor fi înălţate *

Într-o singură noapte, în urma ploilor abundente din zonă și a deversărilor de pe Siret, nivelul Dunării a crescut cu peste 50 de centimetri, inundând zona de îmbarcare de la Punctul Trecere Bac Galați – I. C. Brătianu (jud. Tulcea). Pentru a putea debloca punctul, este necesară înălţarea pontoanelor, iar pentru asta este aşteptată o macara.

Până la sosirea macaralei, coborârea de pe bac a devenit o adevărată aventură. Pasagerii sunt nevoiți să facă echilibristică pe o scândură lată de 20 de centimetri, iar autovehiculele mici s-au avântat pe răspunderea şoferilor prin apele crescute de la mal.

În cele din urmă, trecerea cu bacul a fost sistată şi va fi reluată în cursul acestei după-amiezi. “Peste noapte a venit apa. Noi suntem pregătiţi de ieri, am chemat o macara dimineată, împingătoare. După cum vedeți, împingătorul este deja sosit. Asteptăm macaraua pentru că a fost ceaţă și în două-trei ore se rezolvă. Pontonul se mută aici, la apă mare. Se oprește, în jur de trei ore, traficul. Era, de fapt,  anunțat de ieri la casierie”, a declarat Grigore Crăciun, șef flotă la Navrom Bac.

Cotele Dunării sunt în permanență monitorizate de către autorități. Administrația Fluvială a Dunării de Jos a trimis avertizări către navigatori mai ales din pricina debitului, care este cu peste 2000 de metri cubi pe secundă mai mare decât valorile normale pentru luna martie.

În acest moment, cota Dunării la Galați este de 490 de centimetri, cu tendința de creștere de peste 20 de centimetri.

trecere bac galati (2)

Postări asemănătoare

Cinci mașini abandonate au fost ridicate de pe domeniul public la Brăila

Reperul

Bărbat mort pe o baltă de lângă Digul Brăila – Galați

Reperul

Fost candidat PSD la Primăria Șuțești, condamnat definitiv pentru proxenetism

Reperul