Reperul
Social

Echipa de studenţi “Danube Pistons” participă pentru prima oară la competiția Kart Low Cost

* Ediţia de anul acesta, a opta, este organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” *

Kart Low Cost, o competiție româno-franceză de inginerie ajunsă la a opta ediție, a debutat astăzi la Galați. Universitatea „Dunărea de Jos” este gazda evenimentului din acest an și participă, totodată, pentru prima dată în concurs cu propria echipă.

Danube Pistons, echipa Facultății de Inginerie de la Galați, participă cu un cart cu motor termic și este formată din studenții Lefter Cristian, anul II TCM, care va pilota și cartul, Comșa Cătălina-Ramona, anul III Inginerie Economică, Stoenescu Liviu, anul IV Autovehicule Rutiere, Boboc Cătălin, anul IV Inginerie Electrică și Carp Madalina, anul III Engleză – Franceză, sub coordonarea profesorului Cătălin Fetecău.

În total, la competiţia de la Galaţi participă 64 de studenţi coordonați de 11 cadre didactice, cu opt karturi cu motoare termice și două karturi cu motoare electrice, din Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports, Nevers, Franța, de la Universitățile din Pitești, Craiova şi Galați şi de la Politehnica București.

Competiția Kart Low Cost (KLC) este rezultatul colaborării dintre Université de Bourgogne – Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers (ISAT de Nevers) din Franța și Departamentul Autovehicule și Transporturi din cadrul Universității din Pitești. Prima ediție s-a desfășurat în 2011, la Nevers, iar de atunci, competiția a fost organizată o dată în Franța, o dată în România.

Concursul, al cărui scop este concepția, proiectarea și fabricarea unui kart low cost de către echipe pluridisciplinare de studenți, încurajează inovația printr-un regulament tehnic care lasă o mare libertate de concepție și permite participanților să-și dezvolte ideile inovatoare. Respectarea termenelor, realizarea unui proiect cu un buget redus, dezvoltarea spiritului de competiție sunt cuvinte cheie și constituie provocările acestei competiții.

Programul competiției KLC 2018:
Joi 10.05.2018, Corp D, Parter, Facultatea de Inginerie, Strada Domnească nr. 111
14.00-18.00 – Înscrierea participanților
Vineri 11.05.2018, Sala D12, Corp D, Et.1 Facultatea de Inginerie, Strada Domnească nr. 111
16.00 – 16.15 – Deschiderea Competiția Kart Low Cost (KLC) 2018
16.15 – 19.15 -Prezentarea proiectelor
Sâmbăta 12.05.2018, Faleza Colegiul Tehnic “Traian Vuia” (Auto), Str. Anghel Saligny nr. 117
9.00 – 12.45 – Probe dinamice pe circuit
13.00 – 13.30 -Festivitate de premiere. Închiderea Competiției KLC 2018.

Postări asemănătoare

Controale la medicii de familie

Maria Vlad Romaniţă

Emoții pentru o asistentă medicală la o intervenție

Maria Vlad Romaniţă

ANM: Vremea se încălzește ușor

Reperul