Reperul
Economic Finante

Economia României a crescut cu 13,6%, în ultimul an

Economia României a crescut cu 13,6% în trimiestrul II din 2021 față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică.

Aceasta e cea mai mare creșterea anuală din 1987, de când există date privind PIB-ul României, potrivit datelor verificate de Biziday. Totodată, comparativ cu primul trimestru din din acest an, economia României a crescut cu 1,8%. În semestrul I 2021, comparativ cu semestrul I 2020, Produsul intern brut a crescut cu 6,2%.

În luna aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit, semnificativ, estimările privind evoluţia economiei româneşti, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%. În Europa va fi devansată doar de Spania, care va înregistra o creştere economică de 6,4%, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat de instituţia financiară internaţională.

Postări asemănătoare

Programul Smart Start USA, lansat și la Galați

Reperul

Se majorează valoarea ajutorului de deces

Reperul

(VIDEO) G. Scarlat (senator PNL), despre protestul transportatorilor și fermierilor: „Ar trebui să spunem STOP la tot ce înseamnă Ucraina”

Reperul