Reperul
Cultural Eveniment

”Édith Piaf – o viață”, un spectacol preferat de gălățeni

Cea mai recentă premieră, montată la început de an, la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați, continuă să fie foarte apreciată de public. Spectacolul aduce în prim-plan imaginea legendară a chanssonetistei franceze, Édith Piaf. ”Édith Piaf – o viață”, a fost un mesaj cald, simplu și profund, transmis de echipa revistei gălățene spectatorilor săi, un arc peste decenii și curente, o întoarcere în boema viață pariziană din prima jumătate a secolului XX.

”La Galați, Dan Mirea, în triplă calitate de scenarist, regizor și scenograf a creat un spectacol modern, în care simbolurile transmit direct mesajul artistic în mintea spectatorului, fără mult text, fără multe detalii, fără interpretări personale. La final, ceea ce rămâne este meditația fiecăruia asupra vieții, asupra artei și întrebările existențiale care ne urmăresc pe drumul spre casă, al căror răspuns îl găsim în melodiile celebrei chassonetiste.

Creat și montat într-un timp scurt, spectacolul impresionează prin spontaneitate și prospețime, cu o scenografie dinamică, în care schimbările sunt realizate uneori chiar de interpreți, cu efecte de lumini și costume sugestive.

Rolul principal a fost încredințat Cristinei Vasopol, un nume de referință a scenei revuistice gălățene, care s-a impus în ultimii ani și în plan național. Calitățile vocale bine cunoscute și apreciate atât de public cât și de specialiști, sunt dublate în această producție de recitalul actoricesc pe care Cristina Vasopol îl parcurge de-a lungul spectacolului. Minuțioasă în studierea vieții, personalității și a stilului de cânt a personajului interpretat, artista gălățeană a urmat întocmai indicațiile regizorale, aducându-ne aminte de adevărata Édith Piaf așa cum a fost. Édith Piaf – o viață este un spectacol ce trebuie văzut, un spectacol care emoționează și încântă deopotrivă, o realizare de excepție a actualei echipe a revistei gălățene”, se arată într-un comunicat de presă, semnat de secretarul muzical al Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Laura Sava.

Postări asemănătoare

Flori de la militari pentru asistenta umilită

Maria Vlad Romaniţă

Moda vestimentară din Galați, în fotografii din altă epocă

Reperul

Patrimoniul cultural al Brăilei s-a îmbogățit cu trei noi sculpturi

Reperul