Reperul
Social

Elev trimis la închisoare după ce a hărțuit și amenințat cu moartea două colege

Judecătoria Galați l-a condamnat, pe 30 ianuarie 2024, la doi ani de închisoare cu executare pe un tânăr de 24 de ani pentru amenințare, port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice. Decizia instanței nu este definitivă.

Individul a terorizat ani de zile două fete cu care era coleg de clasă la o școală postliceală din Galați, în anul III de studii. Anchetatorii spun că, de-a lungul celor trei ani de studii, tânărul le-a făcut avansuri mai multor colege, inclusiv celor două fete, pe care le-a hărțuit.

Pe 6 martie 2023 s-a consumat ultimul episod dintr-un lung șir de amenințări cu moartea, jigniri de nereprodus și hărțuiri. Individul a intrat în sala de clasă foarte agitat şi extrem de nervos. La acel moment, în clasă erau 12-13 colege.

A amenințat că dă foc la școală dacă este exmatriculat

Acesta a mers direct la banca în care se afla una dintre tinerele hărțuite și timp de câteva minute a înjurat-o şi a ameninţat-o că o bate şi că o omoară, lucru pe care l-a făcut și cu cealaltă victimă.

Unele dintre fete au încercat să îl îndepărteze pe tânăr de colegele lor agresate, dar acesta s-a smucit și a lovit-o accidental pe una dintre fete în zona feței, aceasta dezechilibrându-se și căzând peste o bancă.

Individul a scos apoi din buzunarul gecii un spray iritant-lacrimogen, cu folosirea căruia a amenințat-o pe una dintre fetele hărțuite. „A folosit un spray iritant-lacrimogen, încercând să o agreseze pe aceasta, însă a fost oprit de intervenția altor colege de clasă și a cadrelor didactice”, au stabilit anchetatorii.

În noaptea de 6 spre 7 martie 2023, după ce părinţii săi au fost anunţaţi că ar putea fi exmatriculat, tânărul i-a trimis unei colege de clasă două mesaje audio, prin care îi spunea că are de gând fie să o taie cu cuţitul şi să o omoare pe una din fetele hărțuite, fie să o bată până când o bagă în spital.

Prin aceleaşi mesaje, a ameninţat că, în situaţia în care va fi exmatriculat, va da foc la ambele sedii ale unităţii de învăţământ unde învăța.

„Nu a înțeles gravitatea faptelor”

La proces, a recunoscut toate acuzațiile și a cerut să fie judecat conform procedurii simplificate.

Tânărul a fost supus unei expertize psihiatrice, medicii concluzionând că prezintă tendința de personalitate de tip mixt, dar cu discernământul păstrat.

„Pedeapsa închisorii (n.r. doi ani de închisoare) astfel aplicată inculpatului urmează a se executa în regim de detenție, în opinia instanței, acesta fiind unica modalitate în care inculpatul se poate reintegra în societate. Ceea ce întărește convingerea instanței, astfel cum anterior s-a arătat, este împrejurarea că inculpatul nu a înțeles gravitatea faptelor reținute în sarcina acestuia”, este concluzia instanței de judecată.

 

 

 

Postări asemănătoare

Simulare Bac 2024: Condițiile în care se vor desfășura testările pentru elevii de clasa a XII-a

Reperul

EDUCAȚIE. La incidență peste 6 la mie, două posibile scenarii

Reperul

Prime pentru profesori, bibliotecari, paznici sau îngrijitori

Reperul