Reperul
Eveniment Galati

Elevă depistată cu noul coronavirus la Școala nr. 22

Este vorba despre o elevă de clasa a VI-a de la Școala generală nr. 22 din Galați, unitate de învățământ care începuse anul școlar în scenariul verde. 26 de elevi se află în clasa în care a fost confirmat cazul. Toți vor învăța de acum 14 zile online și se așteaptă ancheta epidemiologică a DSP.

”Acest copil, marți la prima oră acuza dureeri de burtă și senzații de vomă, noi imediat am urmat protocolul, doamna asistentă medicală a termometrizat-o și avea tempertura 38 și a fost condusă în camera de izolare. A venit cineva din partea familiei a dus copilul la medicul de familie și i s-a recomandat să meargă la Spitalul de Pediatrie, fiind suspectă de apendicită. Ieri a fost internată și azi  dimineață i s-a confirmat. Ca urmare, noi în următoarele 14 zile vom lucra cu elevii clasei online și așteptăm și rezultatul anchetelor pe care le va derula DSP “, a explicat Valentina Tudorache, directorul Școlii nr. 22 Galați. S-au luat deja măsuri de dezinfectare la școală.

”Copiii, dimineață au fost predați părinților și clasa va fi dezinfectată. Există și un frate al fetiței, de clasa a IV-a care va rămâne în carantină, la fel și părinții, am înțeles de la DSP. Ancheta DSP continuă și ceea ce ne va spune DSP noi vom urma. Întreaga clasă a fost plasată în carantină și orele se vor desfășura pentru întreaga clasă online “, a precizat Onuț Atanasiu, inspector școlar general, ISJ Galați.

Urmează ca ancheta DSP să stabilească exact care este numărul contacților și ce urmează să se desfășoare mai departe. Părinții sunt îngrijorați, dar majoritatea speră ca acesta să fie doar un caz izolat.

Postări asemănătoare

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, confirmat cu noul coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Un biciclist a murit strivit de o remorcă pe DE 581, la Priponești

Maria Vlad Romaniţă

Mașină furată de un individ fără permis

Maria Vlad Romaniţă