Reperul
Cultural

Elevii Colegiului ”Aurel Vlaicu” au deschis o bibliotecă stradală în Grădina Publică

* Biblioteca se numește ”Căsuța cu povești” și este amenajată în trei locuri din Grădina Publică *

Cărți de toate felurile, frumos așezate pe rafturi, ,,mobilează” de astăzi aleile celui mai mare parc din Galați, Grădină Publică. Este o bibliotecă stradală care acum se află în trei locații ale parcului, dar numărul rafturilor va crește de la o săptămână la alta. Inițitiva se numește ,, Căsuța cu povești” chiar dacă în rafturi se găsesc atât cărți pentru copii, cât și pentru adulți.

Primarul Ionuț Pucheanu a fost alături de liceenii care au inițiat proiectul, ba chiar a primit și o carte din partea lor. ,,Am inițiat alături de elevii și cadrele didactice ale Colegiului “Aurel Vlaicu“ din Galați acest proiect extrem de frumos și cred că și inedit. Este o formă de a aduce cărțile mai aproape de cetățeni. Cred că nimic nu poate fi mai plăcut într-un parc zic eu frumos, evident că mai merge îmbunătățit, decât să te așezi pe o bancă și să citește dintr-o carte”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului.

Deși biblioteca stradă le este dedicată în primul rând elevilor care doresc să se dezvolte personal, priză mai mare a avut la alte categorii de vârstă.

Proiectul a demarat cu trei minibiblioteci, cărțile fiind donate de elevii colegiului. ,,Sunt amplasate deocamdată trei minibliblioteci denumite ,,Căsuța cu povești“ în care sunt așezate cărți donate de elevii Colegiului ”Aurel Vlaicu” și de personalul angajat. Cititorii, elevi, adulți, copii pot împrumuta o carte , o pot lua dacă sunt atrași de cartea respectivă, dar trebuie să doneze alta la schimb. Săptămânal vom monitoriza numărul cititorilor“, a spus Silviana Ciupercă, directorul Colegiului Tehnic ”Aurel Vlaicu” din Galați.

Postări asemănătoare

”Édith Piaf – o viață”, un spectacol preferat de gălățeni

Reperul

Florin Bican – Tropice tâmpe, un roman fantastic pentru cititori cu vârste între 9 și 99 de ani

Reperul

Aur şi pietre semipreţioase descoperite în Cavoul Roman din Galaţi